Crypto Schenking

Je wilt een crypto schenking doen aan iemand anders?

Als je nadenkt over het doen van een crypto-schenking, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt. Ten eerste, zorg ervoor dat de liefdadigheidsinstelling of persoon waaraan je doneert cryptocurrency accepteert als betaalmiddel.

Je moet ook onderzoek doen naar de wallets en exchanges die compatibel zijn met jouw voorkeurscryptocurrency om ervoor te zorgen dat je de transactie veilig en efficiënt kunt voltooien. Bovendien is het een goed idee om een fiscaal adviseur te raadplegen om erachter te komen hoe jouw donatie voor belastingdoeleinden wordt behandeld. Over het algemeen kan doneren via cryptocurrency een handige en efficiënte manier zijn om een doel of persoon te steunen, maar het is belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat jouw bijdrage een succes is.

Hoe werkt het als je een normale schenking krijgt? 

Als je een gewone schenking krijgt, volg dan deze 5 stappen:
1. De schenker maakt het geld over naar jouw rekening.
2. Jij ontvangt het geld en bedankt de schenker.
3. Als het bedrag hoger is dan € 2.209,-, dan moet je aangifte schenkbelasting doen bij de Belastingdienst.
4. De schenker hoeft geen aangifte te doen, maar moet wel het bedrag opgeven in de belastingaangifte.
5. Zorg ervoor dat je de schenking goed registreert in de administratie, zodat je later kunt aantonen waar het geld vandaan komt en waarvoor het is gebruikt.

Deze stappen kun je ook met een crypto schenking aanhouden. 

Kom in contact met een Bitcoin Adviseur. Wordt teruggebeld:

Hoe werkt het?

Voordelen van een crypto schenking?

Wat zijn de voordelen van een crypto schenking? 

Schenkingen bieden een aantal voordelen die niet alleen gunstig zijn voor de ontvanger, maar ook voor de gever.

  • Om te beginnen is een schenking een geweldige manier om iemand te helpen zonder dat er iets terug wordt verwacht. Dit kan een gevoel van voldoening geven en kan bijdragen aan de verbetering van de emotionele toestand van de gever.
  • Bovendien geniet degene die de schenking ontvangt ook van verschillende voordelen, waaronder financiële stabiliteit en een boost van zelfvertrouwen.
  • Daarnaast zijn er in sommige gevallen belastingvoordelen verbonden aan het doen van een schenking, waardoor het een efficiënte manier van vermogensplanning kan zijn.

Kortom, door een schenking te doen toont u niet alleen uw genereuze kant, maar kunt u ook anderen helpen en financieel beveiligen.

crypto schenking

Kom in contact met een Bitcoin Adviseur. Wordt teruggebeld:

Hoe werkt het?

Bitcoin of crypto aan je kinderen schenken.

Woon je in Nederland en wil je crypto aan jouw kinderen schenken, zijn hier enkele voordelen om te overwegen:

  • Cryptocurrency is een uniek bezit dat in waarde kan stijgen.
  • In tegenstelling tot traditionele geschenken zoals speelgoed of kleding, kan cryptocurrency kinderen financiële geletterdheid en verantwoordelijkheid bijbrengen.
  • Door cryptocurrency aan uw kinderen te geven, kunnen zij ook het belang van investeren en sparen voor de toekomst begrijpen.
  • Door cryptocurrency te schenken, kunt u ook uw eigen belastingaanslag mogelijk verlagen.
  • Daarnaast kan cryptocurrency een goede manier zijn om uw kinderen kennis te laten maken met de wereld van technologie en innovatie.
  • Tot slot stelt het geven van cryptocurrency uw kinderen in staat volledige eigendom en controle over hun geschenk te hebben, wat hen een gevoel van onafhankelijkheid en trots kan geven.
Schuiven naar boven