Cardano

Koop of verkoop jouw Cardano hier en lees alle info

De Cardano (ADA) coin is één van de populairste coins op dit moment en heeft de op 5 na grootste market cap van alle cryptocurrencies ter wereld. De Cardano coin (ADA) werd in het jaar 2017 uitgebracht en heeft, mede door het succesvolle ADA netwerk, een enorme groei doorgemaakt. Ben je benieuwd of ADA een goede toevoeging is in je crypto portefeuille? In dit blog lees je alles wat je wil weten over deze unieke coin! 

Cardano, een prachtig platform in de crypto wereld.

Wat is Cardano?

Cardano (ADA) is één van de meest gewilde cryptovaluta van het moment en is de native token van het Cardano netwerk. Maar wat maakt Cardano nu zo bijzonder?

Het Cardano platform

Het Cardano netwerk maakt gebruik van de blockchain technologie en is opgericht met als doel om een gebruiksvriendelijk platform te creëren voor smart contracts. Het project werd in het jaar 2015 door Hoskinson, wie voorheen bij Ethereum werkte, opgestart. Hij heeft een team van wetenschappers en experts op het gebied van technologie ingeschakeld om gedegen wetenschappelijk onderzoek te doen naar de bestaande blockchain technologie en de verbeterpunten. Het project lanceerde vervolgens twee jaar later, in 2017. Cardano onderscheidt zich van concurrerende projecten zoals Ethereum door gebruik te maken van de zogenaamde sidechains en het Proof of Stake protocol, waarmee Cardano transacties sneller kan verwerken. Daarnaast ligt er bij het Cardano platform een zeer grote focus op veiligheid, aanpasbaarheid en schaalbaarheid. 

Wat is de Cardano koers van vandaag

Cardano koers

De prijs van Cardano

De Cardano coin (ADA) is één van de meest populaire cryptovaluta van dit moment. Er kunnen maximaal 45.000.000.000 ADA coins aangeboden worden, waarvan op het moment van schrijven ongeveer 60% in omloop is. 

Cardano Kopen

Je kunt ADA aanschaffen bij verschillende platforms, zoals KuCoin, Bitvavo, Coinbase en Binance. Het kopen van Cardano (ADA) is zo simpel als het aanmaken van een account bij de exchange naar keuze, geld te storten op de handelsrekening en te kiezen voor de optie om de hoeveelheid Cardano (ADA) aan te schaffen ter hoogte van jouw gewenste bedrag. Je kunt op deze platforms ook andere coins, zoals Bitcoin, Solana of Ethereum omwisselen voor Cardano. Je kunt jouw ADA vervolgens bewaren in de online wallets van de exchanges of ervoor kiezen om ze te bewaren in een eigen wallet. Benieuwd wat de beste wallet is om je ADA in op te slaan? Check dan ook de FAQ’s onderaan deze pagina.

Ethereum Verkopen

Het verkopen van je Cardano (ADA) is vrij simpel. Je kunt je Cardano (ADA) verkopen op veel verschillende exchanges, zoals Bitcoin Meester, Binance, Bitvavo en Coinbase. Bewaar je jouw Cardano coins in de online wallet van een exchange? Dan kun je deze wallet openen en kiezen voor ‘sell’. Vervolgens voer je het gewenste aantal (of bedrag) aan Cardano (ADA) in en bevestig je de transactie. De verkooptransactie wordt direct verwerkt. Je kunt je Cardano ook omwisselen voor andere cryptovaluta, dit kun je doen op platforms zoals Coinbase, Bitvavo of Binance. Let wel op dat de ene exchange hogere transactiekosten hanteert dan de andere exchange. Het is dus goed om je te verdiepen in de exchanges voordat je een platform uitkiest om op te gaan verhandelen, zo kun je veel geld besparen!

De Cardano Exchanges 

Cardano (ADA) is verkrijgbaar op vrijwel alle bekende exchanges. Het kopen en verkopen van de coin kun je doen op verschillende exchanges, waarbij een belangrijk aandachtspunt natuurlijk de transactiekosten zijn. Je wil immers zoveel mogelijk rendement behalen uit je investering in Cardano (ADA). Een platform zoals Coinbase hanteert hogere transactiekosten dan Binance of Bitvavo. Het is dan ook aan te raden om, wanneer je actief gaat handelen in Cardano (ADA), te kiezen voor een exchange zoals Binance wat relatief lage transactiekosten hanteert. 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Cardano nieuws

Cardano nieuws

De voordelen van Cardano

Een belangrijk voordeel van Cardano is dat het project gebaseerd is op gedegen onderzoek van wetenschappers en andere experts. Doordat dit team actief onderzoek doet naar de beste verbeteringen van het platform en netwerk, zullen er niet snel overhaaste beslissingen genomen worden. Ook is er veel aandacht voor veiligheid en anonimiteit van gebruikers, terwijl er wel voldaan wordt aan de eisen van de diverse toezichthouders. Doordat Cardano op een gelaagde manier werkt en een ongekend hoog aantal transacties per seconde kan verwerken (veel meer dan Bitcoin en Ethereum), is het een zeer populair project. Een ander belangrijk voordeel van Cardano is dat het zeer goed schaalbaar is. Ook is Cardano gemakkelijk aanpasbaar is door middel van soft forks, hierdoor kan Cardano zich in een rap tempo blijven ontwikkelen. 

1. Gedecentraliseerd

Cardano is gedecentraliseerd en staat volledig los van banken of overheden.

2. transparant

Cardano is transparant; de informatie op de blockchain is wereldwijd inzichtelijk en kan niet gemanipuleerd worden

3. Voor iedereen

Cardano is toegankelijk voor iedereen; iedereen kan Cardano kopen en verkopen met alleen een mobiel met internet.

4. Wereldwijd

Cardano kan wereldwijd gebruikt worden, in elk land waar internet is.

5. Anoniem

Met Cardano kun je anoniem transacties versturen.

6. Winst maken

Velen willen winst maken met Cardano, dat is mogelijk als je de juiste strategie hanteert.

Veel gestelde vragen

Onze Cardano FAQ

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met Cardano. De bekendste manier is het actief handelen in de cryptomunt met het doel om de coin met winst te verkopen. Je kunt de coin echter ook op verschillende platforms staken en zo passief verdienen aan je Cardano (ADA). Dit kan onder meer op Bitvavo en eToro.

Ga je actief handelen in kleine hoeveelheden van de ADA coin? Dan volstaat een online wallet bij een exchange zoals Binance of Coinbase. Wil je echter een grotere hoeveelheid ADA coins aanschaffen? Dan kun je gebruikmaken van een online wallet van Cardano zelf, de mobiele ADA Wallet app van Cardano voor IOS en Android, of een hardware wallet zoals de Trezor (T) wallet of de Nano Ledger (S of X).

De all time high prijs van de ADA coin werd op 2 september 2021 bereikt. Cardano (ADA) had toen een koers van €2,74. 

Wil je op de hoogte blijven van de recentste ontwikkelingen rondom het Cardano platform en de ADA coin? Houdt dan de blog van deze website in de gaten! Hier word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuw op het gebied van ADA en andere cryptovaluta. Check ook regelmatig de nieuwspagina op de website van de Cardano Foundation.

Check alle exchanges om Cardano te kopen

Koop in 10 minuten je jouw eerste Cardano vandaag!

Schuiven naar boven