Chainlink

Koop of verkoop jouw Chainlink hier en lees alle info

Chainlink (LINK) is de native token van het Chainlink platform. Veel mensen zien Chainlink als een platform met een gigantische potentie. Daarom is de koers van Chainlink (LINK) de afgelopen periode dan ook flink gestegen. Maar wat is het Chainlink platform precies, wat maakt het zo interessant en wat kun je nu eigenlijk met de LINK token doen? Je leest het in dit blog. 

Ethereum, opgericht door Vitalik Buterin

Wat is Chainlink?

IBAN Crypto CardHet Chainlink platform

Chainlink werd opgericht in het jaar 2017 en streeft er naar om smart contracts voor iedereen ter wereld toegankelijk te maken. Het platform wil een oplossing aanbieden om smart contracts die op het platform worden gebouwd op een efficiënte manier te laten communiceren met andere blockchain-systemen. Dit is iets wat op dit moment volledig uniek is! 

Chainlink geeft hier uiting aan door verschillende blockchains met elkaar in verbinding te brengen en deze onderling toegang te verschaffen tot verschillende soorten data. Tot op heden is het nog niet mogelijk om de informatie vanuit smart contracts te laten communiceren met externe systemen, zoals banksystemen, API’s of data feeds. Chainlink wil dit probleem oplossen door een gedecentraliseerd Oracle Netwerk in te richten, uiteraard op basis van blockchain technologie. Door middel van dit Oracle Netwerk zouden de externe systemen dan informatie met elkaar kunnen uitwisselen. Dit zou het mogelijk maken om, bij het ontvangst van een betaalde factuur in het ene systeem (bijvoorbeeld op je bankrekening), een betaling van een andere factuur te laten uitvoeren op een ander systeem (bijvoorbeeld via je creditcard of vanuit je cryptowallet). 

Wat is de Chainlink koers van vandaag

Chainlink koers

De prijs van Chainlink

De Chainlink token (LINK) wordt gebruikt om de operators van de nodes mee te betalen. De waarde van de token hangt dus af van de hoeveelheid werkzame node operators; hoe meer operators, hoe groter het gebruik van de token en hoe hoger de waarde van LINK.

Chainlink Kopen

Je kunt Chainlink (LINK) aanschaffen bij verschillende exchanges. De Chainlink token (LINK) onder meer kopen bij Binance, Huobi Global, Kucoin en Crypto.com. Ook de Nederlandse exchange Bitvavo biedt de Chainlink token LINK aan. Wil je Chainlink (LINK) kopen? Maak dan een account aan bij de exchange van jouw voorkeur en stort geld op de handelsrekening op het platform. Bij Bitvavo kun je dit gemakkelijk met iDEAL doen. 

Je kunt op diverse exchanges ook andere tokens en coins, zoals Cardano, Ethereum of Solana omruilen voor Chainlink (LINK). Je kunt jouw LINK tokens vervolgens bewaren in de online wallets van de exchanges of ervoor kiezen om ze op te slaan in een eigen wallet. Benieuwd wat de beste wallet is om je Chainlink (LINK) in te bewaren? Dat lees je in de FAQ’s onderaan deze pagina.

Chainlink Verkopen

Je kunt Chainlink op dit moment kopen en verkopen op wel 94 exchanges. Je kunt jouw LINK tokens onder meer verkopen op Coinbase, Binance en Bitvavo. De populairste platforms om te handelen in Chainlink zijn op het moment van schrijven Binance, OKEx, Bitmart, Huobi Global, Kraken en Kucoin. 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Chainlink nieuws

Chainlink nieuws

De voordelen van Chainlink

Een belangrijk voordeel van Chainlink is dat het een unieke oplossing biedt om smart contracts in de blockchain- en crypto-wereld te verbinden met traditionele systemen, zoals een bankrekening, creditcard en andere financiële toepassingen, terwijl het decentrale netwerk behouden blijft. Hiermee biedt Chainlink gigantische groeimogelijkheden aan de bitcoin technologie en is het platform een ware pionier. Een ander groot voordeel van Chainlink is dat het compatibel is met vrijwel alle blockchain platforms en dus niet vast zit aan bijvoorbeeld Ethereum. 

1. Gedecentraliseerd

Chainlink is gedecentraliseerd en staat volledig los van banken of overheden.

2. transparant

Chainlink is transparant; de informatie op de blockchain is wereldwijd inzichtelijk en kan niet gemanipuleerd worden

3. Voor iedereen

Chainlink is toegankelijk voor iedereen; iedereen kan Chainlink kopen en verkopen met alleen een mobiel met internet.

4. Wereldwijd

Chainlink kan wereldwijd gebruikt worden, in elk land waar internet is.

5. Anoniem

Met Chainlink kun je anoniem transacties versturen.

6. Winst maken

Velen willen winst maken met Chainlink , dat is mogelijk als je de juiste strategie hanteert.

Veel gestelde vragen

Onze Chainlink FAQ

Een gemakkelijke manier om te verdienen aan Chainlink (LINK) is het aanschaffen van de token en deze pas weer te verkopen wanneer de koers van de token gestegen is. Zo kun je winst behalen op je investering in Chainlink (LINK). Veel mensen verwachten dat Chainlink op korte termijn zal aankondigen dat het mogelijk is om je LINK te staken en hiermee beloningen te gaan verdienen. 

Je kunt Chainlink (LINK) bewaren in een hardware wallet. De Nano Ledger X ondersteunt de opslag van LINK. Ook kun je je Chainlink (LINK) bewaren in een desktop wallet, zoals Exodus. Daarnaast kun je je Chainlink opslaan in een online wallet van een exchange, zoals Binance, Bitvavo of Bitcoin Meester.

De hoogste koers tot zover (ATH) van Chainlink (LINK) werd behaald op 10 mei 2021. De koers van Chainlink (LINK) bedroeg toen $ 46.73. 

Chainlink wordt over het algemeen gezien als een zeer veilig netwerk. Het netwerk is gedecentraliseerd, werkt transparant en de nodes waar Chainlink mee werkt zijn bewezen veilig. Het platform doet enorm veel aan veiligheid. Zo werken de Oracles op een volledig transparante manier waarbij alle informatie altijd inzichtelijk is voor iedereen. Verder maakt Chainlink gebruik van een Proof of Reserve systeem om de gegevens nog eens extra te kunnen verifiëren én wordt er gebruikgemaakt van een speciaal HBR-algoritme wat het DeFi gedeelte beschermt tegen invloeden van externe partijen. 

Check alle exchanges om Chainlink te kopen

Koop in 10 minuten je jouw eerste Chainlink!.

Schuiven naar boven