Bitcoin

Bitcoin Kopen, of jouw bitcoin verkopen, check het allemaal hier voor de juiste prijs.
Lees ook alle andere informatie over Bitcoin.

A Step-By-Step check over Bitcoin

Wat is Bitcoin?

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen en kansen die Bitcoin biedt. Waar Bitcoin een paar jaar geleden iets was waar uitsluitend de ‘tech nerds’ in investeerden, stappen er nu steeds meer mensen in. Dit is niet zo gek, want er liggen enorme kansen op de markt. Bitcoin wordt niet voor niets wel eens ‘het nieuwe goud’ genoemd. Wil jij ook gaan investeren in Bitcoin? Dan is het belangrijk dat je weet waar je precies in investeert. Zo begrijp je precies of het investeren in Bitcoin past bij jouw risicoprofiel, hoe de markt van Bitcoin werkt en hoe je het beste kunt beginnen met het investeren in Bitcoin.

Wat is de Bitcoin koers van vandaag

Bitcoin koers

Bitcoin koers History per jaar

Jaar
Prijs jaar start
Prijs jaar eind
% Verandering
2010
0.003
0.03
9.900%
2011
0.3
4.72
1.473%
2012
4.72
13.5
186%
2013
13.5
758
5.507%
2014
758
314
-58%
2015
314
434
38%
2016
434
998
125%
2017
998
13.657
1.331%
2018
13.657
3.843
-72%
2019
3.843
7200
95%
2020
7.200
29,374
301%
2021
29,374
47.686
66%
2022
47.686
16.625
-58%
2023
16.625
???
???

Bitcoin Kopen of Verkopen

Bitcoin kun je op vele manieren kopen. Op een exchange of bij een andere broker. 

Exchanges

Check alle exchanges om de crypto te kopen.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Bitcoin nieuws

Bitcoin nieuws

abu dhabi crypto
binance

Bitcoin Prijs Voorspelling

Bitcoin (BTC), ‘s werelds grootste cryptocurrency, heeft een deel van zijn verliezen goedgemaakt en heeft een bescheiden grip gekregen rond het niveau van $ 23.500

Lees verder »

De voordelen van Bitcoin

Bitcoin heeft diverse voordelen ten opzichte van reguliere valuta. Mede daardoor is de waarde van de digitale munt zo enorm hard gestegen in waarde. Veel van de vroege instappers zijn inmiddels miljonair geworden.

1. Gedecentraliseerd

Bitcoin is gedecentraliseerd en staat volledig los van banken of overheden.

2. transparant

Bitcoin is transparant; de informatie op de blockchain is wereldwijd inzichtelijk en kan niet gemanipuleerd worden

3. Voor iedereen

Bitcoin is toegankelijk voor iedereen; iedereen kan Bitcoin kopen, Bitcoin verkopen of Bitcoin overschrijven naar iemand anders.

4. Wereldwijd

Bitcoin maakt het mogelijk om wereldwijd direct transacties te voldoen zonder dat de ontvanger dagen hoeft te wachten op het geld.

5. Anoniem

Het is mogelijk om je transacties anoniem te voldoen. Er is namelijk geen naam aan je rekening of transacties gekoppeld.

6. Winst maken

Wanneer de koers van Bitcoin stijgt, kun je jouw Bitcoin verkopen tegen winst. Hiermee is Bitcoin niet alleen een betaalmiddel, maar ook een investering waar je geld mee kunt verdienen.

Meer informatie over Bitcoin

Hoe Bitcoin werkt

Hoe werkt Bitcoin nu

Laten we beginnen bij de basis, want wat is Bitcoin nu eigenlijk? Bitcoin ontstond in het jaar 2009 en was hiermee de eerste cryptocurrency ooit. Je kunt Bitcoin zien als een elektronische vorm van geld, welke op gedecentraliseerde wijze wordt uitgegeven. Bitcoin wordt, anders dan fiat-geld (regulier geld, zoals de euro of de dollar) dus niet fysiek geprint en door centrale autoriteiten (zoals overheden of de Europese Centrale Bank) gecontroleerd of bijgestuurd. Na de financiële crisis in het jaar 2008 nam het vertrouwen in financiële instanties enorm af. Hierdoor gingen veel mensen op zoek naar een manier om anoniem onderling betalingen te kunnen verrichten met een middel waar geen derde partijen, zoals banken, aan te pas hoefden te komen. Bitcoin was met haar gedecentraliseerde en digitale opzet de perfecte oplossing om peer-to-peer betalingen te kunnen voldoen, zonder tussenkomst van banken of andere financiële instanties.

Bitcoin is schaars

Er is een beperkte hoeveelheid aan Bitcoin beschikbaar en er kan geen Bitcoin worden bijgedrukt, iets wat bij de euro of dollar wel mogelijk is. Er is namelijk al in het algoritme van Bitcoin vastgelegd wanneer er hoeveel nieuwe Bitcoins gemaakt kunnen worden. Hierbij ligt vast dat er nooit meer dan 21 miljoen Bitcoin kan bestaat. Hierdoor is Bitcoin per definitie een schaars goed en kan de vraag en het aanbod op de markt zijn werk doen.  Iedereen die Bitcoin bezit, kan deze in real time naar iemand anders overmaken door middel van een digitale transactie.

De prijs van Bitcoin is de afgelopen jaren flink gestegen, doordat de cryptomunt enorm populair is geworden. Hierdoor was er meer vraag naar Bitcoin, terwijl het aanbod gelijk bleef. Daarom is het fijn dat het niet alleen  mogelijk is om een gehele Bitcoin te bezitten, maar dat je ook een klein stukje Bitcoin kunt kopen. Het kleinste stukje Bitcoin wat je kunt bezitten is 0,00000001 Bitcoin. De opgeslagen Bitcoin bewaar je in je Bitcoin wallet, dit is een soort digitale portemonnee waar je jouw cryptovaluta in kunt opslaan. Ben je benieuwd hoe je aan zo’n digitale portefeuille komt? Dit lees je in de Bitcoin FAQ onderaan deze pagina.

Blockchain

Het gedecentraliseerde beheersysteem van Bitcoin

Het decentrale beheer van Bitcoin wordt gedaan op de blockchain. De blockchain is een soort digitaal grootboek van alle Bitcoin transacties. Dit grootboek wordt beheerd door duizenden computers die over de gehele wereld verspreid zijn. Deze computers heten ‘nodes’ en zorgen ervoor dat de blockchain blijft draaien.

Iedere transactie moet door alle nodes worden goedgekeurd, waarna iedere node de transactie lokaal registreert. Doordat iedere node een eigen register heeft waarin alle transacties in opgeslagen worden, kan niemand wijzigingen in het grootboek aanbrengen. Dit komt doordat de andere computers een dergelijke wijziging niet zullen goedkeuren, omdat deze niet matcht met het eigen grootboek.

Miners bij Bitcoin

De mensen die de nodes in het bezit hebben en dus werken aan het controleren, verwerken en goedkeuren van transacties noemt men ook wel ‘miners’. Zij hebben allemaal evenveel controle over de blockchain, waardoor niemand de infrastructuur van de blockchain in gevaar kan brengen en de decentrale basis van de blockchain blijft bestaan. Deze miners worden voor hun werk en investering beloond met kleine hoeveelheden Bitcoin

Veel gestelde vragen

Onze Bitcoin FAQ

Bitcoin kopen doe je bij een broker of bij een exchange. Er zijn verschillende partijen waar je dit kunt doen, zoals Binance, Coinbase, Bitvavo en Kucoin. Je kunt Bitcoin kopen door een account aan te maken op één van deze exchanges, geld op je rekening te storten en vervolgens een kooporder aan te maken. Hierbij kun je ervoor kiezen om Bitcoin aan te schaffen tegen de dan geldende Bitcoin prijs. Wanneer je voor deze optie kiest, plaats je een market order. Je kunt bij een aantal exchanges, zoals Binance, ook een order plaatsen om alleen Bitcoin aan te schaffen wanneer de Bitcoin prijs een bepaalde hoogte bereikt. Dit heet een limit order. Wanneer je de Bitcoin hebt gekocht, maken veel exchanges een eigen Bitcoin wallet voor je aan. In deze Bitcoin wallet worden jouw aangekochte Bitcoins opgeslagen. Vanuit de wallet kun je verschillende dingen doen: je kunt je Bitcoin verkopen, Bitcoin inwisselen voor andere cryptovaluta, je Bitcoin versturen naar een andere exchange om hiermee te handelen, of je Bitcoin versturen naar een andere wallet.

Er zijn verschillende soorten wallets. Deze wallets zijn op te delen in vier categorieën:

  1. Online wallets
  2. Desktop en mobile wallets
  3. Hardware wallets
  4. Papieren wallets

 

Online wallets zijn wallets zijn digitale portemonnees waarvoor je geen software hoeft te installeren op je desktop of mobiele telefoon, maar die direct online voor je beschikbaar zijn. Dit zijn bijvoorbeeld wallets die je op exchanges hebt, zoals Binance of Coinbase. Dergelijke exchanges kunnen voor iedere cryptovaluta die je op het platform kunt verhandelen, automatisch een wallet voor je aanmaken wanneer je in een specifieke soort cryptovaluta gaat handelen. Hierdoor kun je dus gemakkelijk allerlei soorten cryptovaluta op één plek opslaan. Een belangrijk nadeel van een online wallet is echter wel dat de veiligheid van jouw cryptovaluta volledig afhangt van de exchange. Wordt de exchange bijvoorbeeld gehacked? Dan bestaat er een grote kans dat je jouw zuurverdiende Bitcoin ook kwijt bent. Ook ben je, wanneer je gebruikmaakt van een online wallet, niet de enige eigenaar van de private key (het persoonlijke wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot je wallet). Ook de exchange kan dit inzien.

 

Desktop en mobile wallets zijn wallets waarvoor je software moet installeren op je apparaten, voordat je gebruik kunt maken van een digitale portemonnee. Een voordeel van deze wallets is dat je de wallet volledig zelf beheert. Hiermee ben je dus niet afhankelijk van derden. De software kun je downloaden in de app store van jouw deskptop of mobiele telefoon. Let wel op dat je de juiste software download en controler bij twijfel online fora over de ervaringen met een specifieke wallet. Een belangrijk nadeel van dit soort wallets is dat je, wanneer je apparaat kapot gaat of gestolen wordt, je mogelijk ook je cryptovaluta kwijt bent.

 

Hardware wallets worden door veel mensen gezien als de veiligste optie om je Bitcoin te bewaren. Dit komt doordat je deze wallets geen constante internetverbinding hebben en dus niet zomaar gehacked kunnen worden. Een hardware wallet is een soort mini-computer welke je met een USB-aansluiting verbindt aan je desktop. Hier kun je je cryptovaluta op zetten, om deze vervolgens te beveiligen met een persoonlijke code (private key). Het is erg belangrijk dat je deze private key goed opslaat en niet naast je hardware wallet bewaart. Zo kan een eventuele inbreker niets met je hardware wallet, omdat hij of zij niet beschikt over de private key.

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met Bitcoin. Zo kun je je Bitcoin verhandelen wanneer de prijs van Bitcoin gestegen is en zo profiteren van de winst. Zo zijn de vroege instappers immers ook miljonair geworden. Is de koers weer gedaald? Dan kun je nieuwe Bitcoin aanschaffen en deze later weer verkopen voor een hogere prijs. Ook kun je je Bitcoin ‘staken’ op een platform, waarbij je rente ontvangt over je Bitcoin. Zo kun je dus een passief inkomen creëren met Bitcoin. Ben je benieuwd hoe het staken van Bitcoin werkt? Check dan dit artikel voor een de volledige uitleg en de beste tips op het gebied van staking.

Check alle exchanges om Bitcoins te kopen

Koop in 10 minuten je eerste stukje Bitcoin.

Schuiven naar boven