Crypto Notaris

Huis kopen met crypto? Schakel een crypto notaris in.

Wanneer je een huis koopt met crypto, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat de transactie soepel verloopt en dat alle zaken op de juiste manier worden aangepakt. Een van de belangrijkste aspecten van het kopen van een huis met crypto is het hebben van de juiste juridische begeleiding, zoals een Crypto Notaris

Een notaris die gespecialiseerd is in crypto en die is toegewijd aan het verstrekken van juridische expertise bij de aankoop van onroerend goed. Ze spelen een belangrijke rol bij het beschermen van de belangen van alle partijen die betrokken zijn bij de koop- en verkoopovereenkomst. Zo zorgt de notaris voor een juridische controle van het koopcontract, controleert of alle eigendomspapieren aanwezig zijn en of deze kloppen, regelt de financiering met crypto en zorgt ervoor dat het geld op de juiste wijze wordt overgemaakt.

Dus als je van plan bent om een huis te kopen met bijvoorbeeld Bitcoin die je in de afgelopen jaren hebt verdiend, is het belangrijk om een goede notaris in de arm te nemen om ervoor te zorgen dat de transactie soepel en professioneel verloopt.

Contact met een crypto notaris:

Ja, het is dus mogelijk om een huis te kopen met cryptocurrency, zoals Bitcoin. Maar niet iedere notaris heeft hier kaas van gegeten en weet wat hij of zij moet doen, bij een transactie met Bitcoin of Ethereum

Wij hebben een aantal crypto notarissen aangesloten in Nederland die jou graag helpen bij dit proces. 

Laat je naam en telefoonnummer of stuur ons een mail op info@crypto-fondsen.nl met alle standaard informatie. 

Direct in contact worden gebracht met een Notaris specialist op het gebied van crypto? Laat je nummer achter en je wordt terug gebeld. 

Hoe werkt het?

Memo van Bureau Financieel Toezicht ( BFT)

crypto notaris

In september 2022 heeft het Bureau Financieel Toezicht (BFT) een memorandum gepubliceerd met betrekking tot de functie van cryptocurrencies in relatie tot notarissen. Indien u bijvoorbeeld van plan bent een woning aan te schaffen met een waardestijging in Bitcoin, dient een notaris de oorsprong van uw vermogen (bron van financiële middelen) vast te stellen.

Het BFT heeft in het memorandum een aantal praktische middelen gebundeld die notarissen kunnen benutten ter ondersteuning van dit proces.

Focuspunten van een Notaris

De focuspunten van een Notaris zijn belangrijk voor het Bureau Financieel Toezicht!

Het BFT beschouwt de notaris niet als een opsporingsambtenaar, maar eerder als een kritische poortwachter. Wanneer de notaris van mening is dat er een aanzienlijke mogelijkheid bestaat dat de herkomst van de fondsen niet legitiem is, dient hij of zij een melding te maken van een ongebruikelijke transactie bij de Financial Intelligence Unit (FIU).

Maar welke specifieke vragen moet de notaris dan stellen? In het memorandum presenteert het BFT de volgende illustratieve voorbeelden:

 • Is er gebruik gemaakt van een geregistreerde crypto aanbieder?;
 • Is deze oorspronkelijke investering/inleg aantoonbaar verkregen op legitieme wijze? Hierbij is de herkomst van die gelden uiteraard van belang;
 • Zijn de cryptocurrencies of is de oorspronkelijk inleg fiscaal in de aangifte inkomstenbelasting van de cliënt verwerkt?; Is er sprake van een enkele transactie (met aan en verkoop) gevolgd door koerswinst of is er sprake van meerdere instap- en uitstapmomenten?;
 • Is sprake van gebruikelijke cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum of wordt gebruikt gemaakt van bijvoorbeeld privacy coins?;
 • Is sprake van hoge transactiekosten die afwijken van hetgeen geregistreerde aanbieders in rekening brengen?;
 • Hoe worden de cryptocurrencies bewaard (via een broker of exchange middels een custodial wallet of in eigen beheer)?;
 • Wat voor soort transacties zijn uitgevoerd? Bancair of contant;
 • Wat waren de relevante koersen in de periode van speculatie?

 

Nauwkeurige documentatie van de investeerder

Dit benadrukt het belang van nauwkeurige documentatie om verwarring te vermijden en het proces te versnellen. Het is namelijk opvallend dat de notaris diverse vragen kan stellen en wellicht documentatie nodig heeft om de oorsprong van het vermogen te verifiëren.

Hoe werkt het?

Wat doet de Crypto Notaris

Stappenplan wat een notaris doet bij het kopen van een huis met crypto. 

Een gespecialiseerde cyrpto notaris speelt een cruciale rol bij het kopen van een huis.

 • Voordat het proces begint, heeft de notaris een consult met de koper en de verkoper om alle belangrijke documenten op te stellen en uit te leggen.
 • Vervolgens gaan ze aan de slag om ervoor te zorgen dat alle titelopzoekingen correct worden uitgevoerd en dat de nodige overdrachtsdocumenten correct zijn ingevuld. De notaris is ook verantwoordelijk voor het voorbereiden van de juiste documentatie voor eventuele financiering, het beheer van het geld in de vorm van crypto van de koper en verkoper in een escrow-account, zodat de transactie veilig kan worden afgerond.
 • Dit alles wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de transactie soepel verloopt, alle partijen tevreden zijn en dat het eigendom van het huis op de juiste manier wordt overgedragen van de verkoper naar de koper.
 • Met de hulp van een vertrouwde notaris kunnen kopers en verkopers met veel vertrouwen een huis kopen of verkopen.
crypto notaris

Hoe werkt het?

Huis voor Bitcoin Verkocht

huis met crypto kopen

Didi Taihuttu, een Nederlandse ondernemer, nam de gedurfde stap om al zijn bezittingen, inclusief zijn huis en auto’s, te verkopen in ruil voor Bitcoin.

Deze beslissing werd genomen na een levensveranderend gesprek over het potentieel van cryptocurrency met zijn broer, die de markt al een tijdje volgde. Taihuttu erkende de volatiliteit van Bitcoin, maar geloofde ook in de langetermijnwaarde en potentie als gedecentraliseerde valuta. Hij zag het als een manier om financiële vrijheid te bereiken en een betere toekomst voor zijn gezin te bieden.

De beslissing om alles voor Bitcoin te verkopen was geen gemakkelijke, maar het was een berekend risico dat hij bereid was te nemen. Taihuttu reist sindsdien met zijn gezin en blijft optimistisch over de toekomst van Bitcoin, ondanks de schommelingen.

Kom in contact met een Crypto Notaris. Wordt teruggebeld:

Schuiven naar boven