Avalanche

Koop of verkoop jouw Avalanche hier en lees alle info

AVAX is de native token van het derde generatie blockchain platform Avalanche en is de afgelopen tijd sterk in populariteit gestegen. De coin staat op dit moment op #12 in de lijst van cryptovaluta met de grootste market cap en de verwachtingen voor AVAX zijn hooggespannen! Maar wat is Avalanche precies en wat kun je met de AVAX token? Je leest er alles over in dit blog. 

Avalanche is een open-source blockchain platform!

Wat is Avalanche?

Avalanche is een relatief nieuw open-source blockchain platform en werd in september 2020 gelanceerd door Ava Labs. Het project wordt geleid door CEO Emin Gün Sirer. Sirer heeft een doctoraat computerwetenschappen op zak en heeft in het verleden meegewerkt aan het opschalen van het Bitcoin platform. Het Avalanche platform is razendsnel en biedt gebruikers de mogelijkheid om smart contracts te schrijven en te lanceren. Ook kunnen gebruikers dApps (gedecentraliseerde applicaties) bouwen op dit platform. Het volledig decentraliseerbare protocol van Avalanche is goed schaalbaar en specialiseert zich in Decentralised Finance. 

Op Avalanche kunnen verscheidene financiële applicaties, handelsplatformen en andere financiële diensten gelanceerd worden. Op het protocol kunnen zowel private als publieke blockchains gebouwd worden door de gebruikers. Het protocol werkt met een Proof of Stake consensus mechanisme en biedt iedereen die dat wil de mogelijkheid om node te worden. Wel stelt Avalanche als eis dat hier minimaal een inleg van 2000 aan AVAX tegenover staat. Avalanche streeft er naar om een transactiesnelheid te behalen die vergelijkbaar is met de snelheid van het netwerk van VISA. 

De Avalanche token (AVAX) is de native token van het Avalanche netwerk en kan gebruikt worden voor de verschillende betaaloplossingen die het Avalanche platform aanbiedt.

Wat is de Avalanche koers van vandaag

Avalanche koers

Avalanche kopen

Je kunt Avalanche (AVAX) kopen op verschillende platforms. De AVAX token wordt onder meer aangeboden op Bitvavo, Coinbase, Binance, KuCoin en Huobi Exchange. Wil je Avalanche kopen op een Nederlands platform? Dan is Bitvavo een goede keuze voor jou. Niet alleen is de exchange Nederlands en kun je er gemakkelijk met iDEAL betalen, ook zijn de transactiekosten op dit platform erg laag. Je kunt AVAX aanschaffen door middel van fiat-valuta, maar ook door cryptovaluta die je al in je bezit hebt om te wisselen voor de AVAX token. 

Avalanche Verkopen

Je kunt Avalanche (AVAX) verhandelen op wel 38 exchanges. Het verkopen van Avalanche (AVAX) is mogelijk op exchanges zoals KuCoin, Huobi Exchange, OKEX, Coinbase, Binance en Bitvavo. Ben je een beginnend crypto-investeerder? Kies dan voor een gemakkelijk en overzichtelijk platform zoals Coinbase of Bitvavo. Vanwege de hoogte van de transactiekosten bij Coinbase, behaal je bij Bitvavo meer rendement met het verkopen van je AVAX tokens.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Avalanche nieuws

Avalanche nieuws

De voordelen van Avalanche

Het Avalanche netwerk is zowel schaalbaar als gedecentraliseerd en veilig. Hiermee lost het Avalanche project het zogenaamde ‘blockchain trilemma’ op; veelal voldoen blockchain netwerken namelijk maar aan twee van deze criteria (dit is ook het geval bij BTC en BSC). Een ander belangrijk voordeel van Avalanche is het modulaire systeem waar het mee werkt. Dit systeem maakt het voor iedereen mogelijk om een blockchain op te bouwen met een block van Avalanche als basis. Daarmee kan het Avalanche ecosysteem oneindig uitgebreid worden om in tal van behoeften te voorzien en een breed scala aan functies te kunnen vervullen. Ook kan Avalanche een kleine 5000 transacties per seconde verwerken, dat is ontzettend veel! Bitcoin verwerkt bijvoorbeeld maar 7 transacties per seconde. 

1. Gedecentraliseerd

Avalanche is gedecentraliseerd en staat volledig los van banken of overheden.

2. transparant

Avalanche is transparant; de informatie op de blockchain is wereldwijd inzichtelijk en kan niet gemanipuleerd worden

3. Voor iedereen

Avalanche is toegankelijk voor iedereen; iedereen kan Avalanche kopen en verkopen met alleen een mobiel met internet.

4. Wereldwijd

Avalanche kan wereldwijd gebruikt worden, in elk land waar internet is.

5. Anoniem

Met Avalanche kun je anoniem transacties versturen.

6. Winst maken

Velen willen winst maken met Avalanche , dat is mogelijk als je de juiste strategie hanteert.

Veel gestelde vragen

Onze Avalanche FAQ

Je kunt geld verdienen met AVAX door de token op een exchange in te kopen voor een bepaalde prijs en de token later weer te verkopen voor een hogere prijs. Dit is een simpele manier om winst te behalen met AVAX. Je kunt AVAX echter ook staken. Dit kun je zowel doen op de exchanges waar je de cryptocurrency aanschaft, als op het AVAX platform zelf voor zo’n 10% rendement per jaar. Dit laatste wel onder voorwaarde dat je minimaal 2000 AVAX inlegt voor ten minste 2 weken.

Je kunt de AVAX tokens die je in je bezit hebt bewaren in een online wallet van de exchange, maar je kunt ook een software wallet aanmaken die speciaal gemaakt is voor AVAX tokens. Je kunt de software wallet gemakkelijk downloaden in de app store of vanaf de Avalanche website en hier vervolgens je AVAX tokens van de exchange naar deze wallet versturen. 

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met Ethereum. Zo kun je actief handelen in Ether (ETH) met als doel de cryptocurrency te verkopen met winst. Daarnaast kun je Ether (ETH) gedurende een lange termijn vasthouden, wanneer je erin gelooft dat de waarde van Ether de aankomende jaren nog flink zal stijgen. Hierna zou je, als je gelijk hebt, de Ether in één keer kunnen verkopen tegen een hoge prijs. Ook is het op verschillende platformen mogelijk om je Ethereum te staken. Hierbij ontvang je een rente op je Ether, naarmate je deze een tijdje vasthoudt.

 

 

De hoogste koers die AVAX tot op heden bereikt heeft, is een koers van €119,31. AVAX bereikte deze all time high vrij recent; namelijk op 22 november 2021.

Op het moment van schrijven zijn er 242.741.531 AVAX-tokens in omloop. Het maximale aanbod van AVAX is vastgesteld op 720 miljoen tokens.

Check alle exchanges om Avalanche te kopen

Koop in 10 minuten je jouw eerste Avalanche!.

Schuiven naar boven