Ethereum

Koop of verkoop jouw Ethereum hier en lees alle info

Ethereum, het op één na meest gebruikte woord in de cryptowereld. Wanneer mensen spreken over Ethereum, bedoelen mensen vaak eigenlijk Ether (ETH). Wanneer we spreken over Ethereum, spreken we namelijk van de blockchain waarvan Ether (ETH) de eigen digitale munt is. Maar wat zijn Ethereum en Ether nu eigenlijk, hoe werkt het en wat kun je er precies mee? Je leest het hier. 

Ethereum, opgericht door Vitalik Buterin

Wat is Ethereum?

Ethereum is een ontzettend krachtig blockchain netwerk. Dit netwerk is ontworpen om als basis te dienen voor ‘het nieuwe internet’. Het platform werd in het jaar 2013 gelanceerd. Ethereum is een gedecentraliseerd netwerk waarop decentralized applications (‘DAPP’s’) en ‘smart contracts’ op uitgebracht kunnen worden. Op dit moment worden onze internetapplicaties op een gecentraliseerde manier beheerd, waardoor deze minder veilig zijn, de privacy minder waarborgen en eventueel te censureren zijn door kwaad willenden. De DAPP’s en smart contracts zouden door programmeurs en ontwikkelaars door middel van de programmeertaal van Ethereum, genaamd Solidity, geprogrammeerd kunnen worden. Nadat dergelijke applicaties en smart contracts geprogrammeerd zijn, kunnen ze dan gelanceerd worden op het basisnetwerk Ethereum.

Wat is de Ethereum koers van vandaag

Ethereum koers

De prijs van Ethereum

De Ethereum prijs is de afgelopen jaren flink in waarde gestegen. Ethereum is tot op heden nog steeds de meest waardevolle cryptomunt ter wereld, na de nummer 1: Bitcoin. Het is belangrijk dat er voldoende instroom van Ether is, zodat er altijd Ether beschikbaar is voor transacties op het Ethereum netwerk. Daarom is ervoor gekozen om wel nieuwe Ether (ETH) uit te geven, maar hier een limiet op te stellen. Doordat er jaarlijks maximaal 18 miljoen eenheden aan Ether uitgegeven worden, zal er voldoende Ether beschikbaar zijn, maar niet zo veel dat de cryptomunt snel in waarde zal dalen.

Ethereum Kopen

Ethereum kun je op veel plekken kopen. Zie hier de juiste plek waar je het meest Ethereum krijgt voor jouw euro’s.

Ethereum Verkopen

Ontvang het meeste euro’s voor jou Ethereum. Check hier de juiste Ethereum Verkoopprijzen. 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Ethereum nieuws

Ethereum nieuws

wanneer is de flippening
binance

Wanneer komt de Flippening?

De Flippening is een term die wordt gebruikt in de cryptowereld om te verwijzen naar een mogelijke gebeurtenis waarbij Ethereum Bitcoin zou kunnen inhalen in termen van marktkapitalisatie. Het idee achter de Flippening is dat

Lees verder »
abu dhabi crypto
binance

Bitcoin Prijs Voorspelling

Bitcoin (BTC), ‘s werelds grootste cryptocurrency, heeft een deel van zijn verliezen goedgemaakt en heeft een bescheiden grip gekregen rond het niveau van $ 23.500 nu de cryptomarkt weer op gang komt na voortdurende vooruitgang

Lees verder »
Bitvavo tokens
bitcoin

Veranderingen Bitvavo afgelopen maanden

De afgelopen weken heeft Bitvavo flinke veranderingen doorgevoerd. Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency-exchange die cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin aanbiedt. Bitvavo heeft een aantal interessante veranderingen doorgevoerd die het mogelijk maken om meer cryptocurrencies

Lees verder »

De voordelen van Ethereum

Bitcoin heeft diverse voordelen ten opzichte van reguliere valuta. Mede daardoor is de waarde van de digitale munt zo enorm hard gestegen in waarde. Veel van de vroege instappers zijn inmiddels miljonair geworden.

1. Gedecentraliseerd

Ethereum is gedecentraliseerd en staat volledig los van banken of overheden.

2. transparant

Ethereum is transparant; de informatie op de blockchain is wereldwijd inzichtelijk en kan niet gemanipuleerd worden

3. Voor iedereen

Ethereum is toegankelijk voor iedereen; iedereen kan Ethereum kopen en verkopen met alleen een mobiel met internet.

4. Wereldwijd

Ethereum kan wereldwijd gebruikt worden, in elk land waar internet is.

5. Anoniem

Met Ethereum kun je anoniem transacties versturen.

6. Winst maken

Velen willen winst maken met Ethereum, dat is mogelijk als je de juiste strategie hanteert.

Meer info over de token Ether

Wat is Ether?

Ether (ETH)

Ether (ETH) is de cryptomunt die uitgegeven is door Ethereum. Het is de betaaleenheid die gebruikt kan worden op het Ethereum netwerk. Na de lancering van deze cryptomunt, steeg deze al snel enorm in waarde. ETH was na een kleine twee jaar al de op één na waardevolste cryptomunt (na Bitcoin). Ook is het mogelijk om Ethereum bij diverse exchanges aan te schaffen, gebruiken voor peer-to-peer transacties, en meer.

Alle transacties die er met Ether worden gedaan, worden geregistreerd in het elektronische orderboek op de (gedecentraliseerde) blockchain.

Nodes

Dit gebeurt op eenzelfde manier als bij Bitcoin; verschillende computers (‘nodes’) beheren wereldwijd het digitale grootboek van Ether en hebben allemaal een kopie van alle transacties. De ‘nodes’ verwerken, controleren en verifiëren alle transacties. Het is voor geen van de nodes mogelijk om wijzigingen aan te brengen in dit digitale grootboek, omdat alle nodes een eigen kopie hebben en dergelijke wijzigingen zullen afkeuren. De mensen die de nodes in hun bezit hebben, heten miners. De miners van de Ethereum-blockchain worden in Ether uitbetaald voor de investeringen, in zowel tijd als geld, die zij hebben gedaan om het blockchain netwerk te ondersteunen.

Blockchain

De toepassingen van Ethereum

Zo heeft Ethereum ervoor gekozen om het voor iedereen mogelijk te maken om op het netwerk van Ethereum een eigen digitale cryptocurrency te maken. Hiervoor stellen ze de techniek voor het maken van een zogenaamde ERC20 token beschikbaar voor iedereen die hier gebruik van wil maken. ERC20 is de verzamelnaam voor alle cryptovaluta die draaien op het Ethereum blockchain ERC20 netwerk. De voorwaarden die Ethereum stelt aan ERC20 munten, zijn: ze moeten veilig zijn, er mogen geen fouten in zitten, de munten moeten een hoge liquiditeit bevatten en gelijk zijn qua codering. Doordat het zo gemakkelijk is om deze tokens te maken, wordt het Ethereum-netwerk veel gebruikt voor de lancering van nieuwe projecten.

De ERC20 tokens worden speciaal gemaakt om te fungeren als de valuta die gekoppeld worden aan deze nieuwe projecten. Investeerders in deze nieuwe projecten doen een betaling en ontvangen hier de ERC20 munt voor terug. Wanneer de nieuwe projecten verder ontwikkeld zijn en een eigen blockchain hebben, lanceren ze vaak een eigen munt. Daarom heet het aantrekken van investeerders een ‘Initial Coin Offering’ of ICO.

Ether (ETH) als betaalmiddel

Ether (ETH) heeft een bepaalde waarde. Hiermee kan het dus fungeren als betaalmiddel. Er zijn tegenwoordig enorm veel webshops waar je de mogelijkheid hebt om te betalen met ETH. Ook onderling (peer-to-peer) kun je transacties doen met Ether. Dit kan wereldwijd en in real time, zonder tussenkomst van derde partijen. Het enige wat beide partijen nodig hebben, is een eigen wallet. 

Ether (ETH) als investering

Doordat Ether flink in waarde kan stijgen (maar ook dalen) kan het interessant zijn om te gaan handelen in Ethereum. Je kunt Ethereum kopen en later weer met winst je Ethereum verkopen met winst. Hier hebben mensen in het verleden al flinke resultaten mee behaald. Vanwege de nog altijd toenemende ontwikkelingen van het Ethereum netwerk en de eindeloze toepassingen, is er veel speculatie dat Ether nog enorm in waarde kan gaan stijgen. Uiteraard zitten er altijd risico’s verbonden aan beleggen en investeren. Je doet er dan ook goed aan alleen te investeren in Ether met geld dat je kunt missen.

Veel gestelde vragen

Onze Ethereum FAQ

Ether kopen doe je bij een exchange of bij een broker. Er zijn veel verschillende exchanges of brokers waar je Ether (ETH) kunt aanschaffen. Een aantal van de meest bekende aanbieders zijn Kucoin, Coinbase en Binance. Je kunt hier Ethereum kopen door een account aan te maken op het platform, geld op de rekening te storten en vervolgens Ethereum aan te schaffen. Ook kun je andere cryptovaluta, zoals Bitcoin, omwisselen voor Ethereum. Op deze platformen kun je ook gemakkelijk je Ethereum verkopen.

Je kunt je ERC20 munten gemakkelijk bewaren in een online wallet, welke beschikbaar is op het platform waar je de ERC20 munt hebt aangeschaft. Heb je relatief onbekende ERC20 munten die je in een online wallet wil opslaan? Dan kun je het beste gebruik maken van Metamask. Voor grotere hoeveelheden ERC20 munten is het echter af te raden om gebruik te maken van een online wallet, aangezien de veiligheid hierbij niet gegarandeerd is. Je bent namelijk altijd afhankelijk van de aanbieder van de online wallet. Voor grotere hoeveelheden ERC20 munten kun je beter een hardware wallet gebruiken, zoals de Nano Ledger.

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met Ethereum. Zo kun je actief handelen in Ether (ETH) met als doel de cryptocurrency te verkopen met winst. Daarnaast kun je Ether (ETH) gedurende een lange termijn vasthouden, wanneer je erin gelooft dat de waarde van Ether de aankomende jaren nog flink zal stijgen. Hierna zou je, als je gelijk hebt, de Ether in één keer kunnen verkopen tegen een hoge prijs. Ook is het op verschillende platformen mogelijk om je Ethereum te staken. Hierbij ontvang je een rente op je Ether, naarmate je deze een tijdje vasthoudt.

 

 

Check alle exchanges om Ethereum te kopen

Koop in 10 minuten je jouw eerste Ethereum!.

Schuiven naar boven