visa crypto cards

Visa gebruik IBAN Crypto Cards in het eerste kwartaal $ 2,5 miljard bereikte

Visa zei tijdens zijn recente winstoproep dat klanten in het fiscale eerste kwartaal van 2022 $ 2,5 miljard aan betalingen hebben gedaan met zijn crypto-gekoppelde kaarten.

Dat was 70% van het cryptovolume van het bedrijf voor heel fiscaal 2021.

“Voor ons geeft dit aan dat consumenten het nut zien van het hebben van een Visa-kaart die is gekoppeld aan een account op een cryptoplatform. Het is waardevol om toegang te hebben tot die liquiditeit, om aankopen te financieren en uitgaven te beheren, en om dit onmiddellijk en naadloos te doen”, vertelde Visa CFO Vasant Prabhu aan CNBC in een telefonisch interview, wat inzicht verschafte aangezien het bedrijf beter dan verwachte inkomsten rapporteerde en omzet na de bel donderdag.

Ook zijn er IBAN Crypto Cards die door verschillende partijen worden aangeboden. Deze partijen zijn betrouwbaar en hier kun je prima boodschappen doen met de cyrpto card.

Crypto strategie

“We zullen blijven leunen in de crypto-ruimte en onze strategie is om een ​​belangrijke partner te zijn om de connectiviteit, schaal, waardepropositie voor de consument, betrouwbaarheid en beveiliging te bieden die nodig zijn om het crypto-aanbod te laten blijven groeien”, zei Visa-CEO Al Kelly. op de winstoproep, toen het aandeel omhoog ging in de handel na sluitingstijd en vrijdag sterk hoger opende.

Crypto Portomonnee

Het betalingsbedrijf kondigde ook aan dat zijn netwerk van crypto-portemonneepartners groeit van 54 naar meer dan 65, waaronder Coinbase, Circle en BlockFi. Het aantal handelaren dat crypto als betaling accepteerde, groeide ook tot bijna 100 miljoen.

“Als we kijken naar de brede uitgavencategorieën, zien we dat het volume bij deze programma’s niet geconcentreerd is in een specifieke winkelbranche. Mensen gebruiken hun crypto-gekoppelde kaarten om op verschillende manieren geld uit te geven: detailhandelsgoederen en -diensten, restaurants, reizen. Ze worden steeds vaker behandeld als een account voor algemene doeleinden’, vertelde Prabhu aan CNBC.

In juli meldde Visa dat het gebruik van cryptokaarten in de eerste zes maanden van 2021 $ 1 miljard bereikte.

Mastercard en crypto-uitwisseling Gemini zijn van plan een kaart te lanceren waarmee klanten als beloning cryptocurrency kunnen verdienen. Maar kaarthouders krijgen geen directe toegang tot hun digitale portemonnee. Gemini, de crypto-uitwisseling mede opgericht door miljardairs Cameron en Tyler Winklevoss, verwacht de kaart begin 2022 beschikbaar te stellen aan klanten op een wachtlijst, na eerdere plannen om in de zomer te lanceren.

Grote cryptocurrencies zagen hun snelle groei in de tweede helft van vorig jaar vertragen. Bitcoin, dat in november een recordhoogte van bijna $ 69.000 bereikte, is sindsdien met meer dan 45% gedaald.

“We hebben gezien dat dit betalingsvolume blijft groeien ondanks de volatiliteit op de cryptomarkten,” zei Prabhu, “Crypto-beloningen vormen een belangrijk onderdeel van de waardepropositie voor veel van deze kaartprogramma’s, met name voor consumenten die nog niet bekend zijn met crypto en die mogelijk er niet direct in investeren, maar enthousiast zijn over de mogelijkheid om het te verdienen door fiat [valuta zoals de dollar] uit te geven. We houden deze programma’s nauwlettend in de gaten om te zien hoe ze de beloningscategorie als geheel beïnvloeden.”

Balans van Visa

Visa heeft geen plannen om cryptocurrency op zijn balans te houden, maar het heeft een crypto-adviesdienst gecreëerd en verschillende recente investeringen gedaan in cryptoplatforms terwijl het blijft aandringen op de acceptatie van digitale valuta.

Schuiven naar boven