unicef crypto fund

Unicef start Crypto Fonds

UNICEF, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, heeft een crypto fonds gelanceerd om donaties van Bitcoin en ether te ontvangen, vast te houden en te verspreiden met als doel open source-technologie te ondersteunen voor kinderen over de hele wereld.

UNICEF zei woensdag in een aankondiging dat het Cryptocurrency Fund als eerste voor organisaties van de Verenigde Naties bijdragen in cryptocurrency zal ontvangen en in dezelfde vorm van digitale valuta zal toekennen.

Ze hebben het volgende gezegd in een persbericht:

The Ethereum Foundation will make its initial donation through the French National Committee for UNICEF.

UNICEF national committees of USA, Australia and New Zealand also accept cryptocurrency.

The launch of the UNICEF Cryptocurrency Fund is part of UNICEF’s ongoing work with blockchain technology. UNICEF co-leads the UN Innovation Network with WFP. The network is responsible for researching the potential and pitfalls of blockchain and other emerging technologies.

unicef funding

Ethereum Foundation

Aya Miyaguchi, uitvoerend directeur van de Ethereum Foundation, zei in een keynote speech op het DevCon-evenement dat 100 ether, ter waarde van ongeveer $ 18.000 aan zijn huidige prijs, via het nieuwe partnerschap naar de UNICEF is gestuurd.

“Dit is een nieuwe en opwindende onderneming voor UNICEF”, zegt Henrietta Fore, directeur van UNICEF. “Als digitale economieën en valuta’s de potentie hebben om het leven van komende generaties vorm te geven, is het belangrijk dat we de mogelijkheden die ze bieden onderzoeken. ”

“Samen met UNICEF nemen we actie met het Crypto-fonds om de toegang tot basisbehoeften, rechten en middelen te verbeteren,” zei Miyaguchi in de aankondiging.

Het UNICEF Cryptocurrency Fund is de nieuwste poging van het VN-kinderbureau om blockchain-technologie te gebruiken voor zijn bredere doel. Eerder dit jaar was het in gesprek met de regering van Kirgizië om blockchain te gebruiken om internettoegang te bieden aan scholen in het land via het zogenaamde Project Connect-initiatief.

In december vorig jaar zei UNICEF dat het $ 100.000 investeerde in zes blockchain-startups om wereldwijde uitdagingen via blockchain op te lossen, variërend van transparantie in de gezondheidszorg tot het beheren van financiën en middelen.

unicef crypto fund

Schuiven naar boven