gamefi crypto

Tron Foundation lanceert $ 300 miljoen fonds om te investeren in GameFi-projecten

De Tron Foundation van Justin Sun werkt samen met APENFT en WINKLink om het Tron Arcade-fonds van $ 300 miljoen te lanceren, dat de komende drie jaar zal investeren in zogenaamde GameFi-projecten.

  • GameFi introduceert financiële mechanismen in games, waardoor gebruikers geld kunnen verdienen door te spelen. Het staat ook bekend als ‘spelen om te verdienen’.
  • Het doel van het fonds is om ontwikkelaars te ondersteunen en GameFi-projecten te creëren door gedecentraliseerde financiële (DeFi) inhoud te bouwen, aldus de stichting in een persbericht.
  • APENFT is een op Tron gebaseerde non-fungible token (NFT) marktplaats en WINKLink is een data-orakel dat op het Tron-netwerk draait. Beide zijn prototypes die naar verwachting in het derde kwartaal worden voltooid en het gezamenlijke product zal naar verwachting in het vierde kwartaal beschikbaar zijn voor gebruikers.
  • “GameFi wordt het volgende grote ding dat DeFi, NFT en de grotere crypto-ruimte gemakkelijk te begrijpen en te betrekken maakt”, zei Sun.

gamefi crypto

Toekomst van GameFi

GameFi is nu ook de toekomst van alle spellen rondom Blockchain. Het is daarom vaak verstandig om je te verdiepen in het kopen van currencies die zich veelal richten op GameFi tokens. Er zijn al heel veel GameFi Tokens in omloop, zo heeft Coingecko al een hele lijst neergezet van tokens. Deze GameFi Tokens op Coingecko, zijn veel gestegen afgelopen weken.

Wat is de Tron Foundation?

Tron is een op blockchain gebaseerd gedecentraliseerd digitaal platform met zijn eigen cryptocurrency, Tronix of TRX genaamd. Tron, opgericht in 2017 door een Singaporese non-profitorganisatie, de Tron Foundation, heeft tot doel een wereldwijd entertainmentsysteem te hosten voor het kosteneffectief delen van digitale inhoud.

Schuiven naar boven