millennials crypto

Studie: 94% van de cryptokopers zijn Millennial

Belangrijkste bevindingen

  • 94% van alle kopers van cryptocurrency zijn Millennials
  • Gen X-kopers kochten vorig jaar gemiddeld $ 9.611 crypto, terwijl Millennials $ 8.596 kochten en Gen Zers $ 6.120 kochten
  • Millennial crypto-kopers hebben 5,4x meer studieleningen, 2,3x meer autoleningen en 1,7x meer studieleningen dan het landelijke gemiddelde

millennials crypto

Bitcoin marktwaarde biljoen dollar?

Tussen Bitcoin die voor het eerst een waarde van een biljoen dollar bereikt en de toenemende belangstelling voor zaken als Ethereum en NFT-kunst, maakt cryptocurrency de laatste tijd veel golven.

Tijdens het 13-jarige bestaan van crypto is er veel gespeculeerd over de levensvatbaarheid van digitale valuta. Hoewel er nog steeds wordt beslist over de toekomst van zaken als Bitcoin en Ethereum, zijn enkele aspecten van wat de groei van crypto vandaag de dag stimuleert duidelijk.

We schreven onlangs over hoe kopers met een lagere FICO-score de groei van crypto helpen stimuleren. Dit zette ons aan het denken over andere manieren om naar onze gegevens te kijken om beter te begrijpen wie een cryptokoper is. We wilden – als crypto de weg van de toekomst is – wie betaalt de weg voor de toekomst?

94% van de cryptokopers is 18-40 jaar oud

Voordat we ons gaan bezighouden met het besteden aan crypto, willen we een beter begrip krijgen van hoe kopers van cryptocurrency worden onderverdeeld per generatie.

Gen X Crypto-kopers besteden meer dan Gen Z en millennial kopers

Nu we hebben vastgesteld wie crypto koopt, wilden we kijken hoeveel cryptokopers in onze leeftijdsklassen uitgaven.

Exclusief de Boomer-bucket – die slechts 1,2% van alle crypto-kopers vertegenwoordigt – toonden de gegevens aan dat elke oudere leeftijdsgroep consequent meer en meer cryptocurrency kocht dan die kopers in elke vorige, jongere bucket.

Millennial Crypto-kopers hebben meer schulden dan de nationale gemiddelden

Ten slotte wilden we kijken naar de gemiddelde schulden van Gen Z en Millennial crypto-kopers – die het grootste deel van alle crypto-kopers uitmaken – om te zien hoe ze de schuldtotalen van een gemiddeld Amerikaans huishouden vergelijken.

Uit de gegevens bleek dat cryptokopers van 40 jaar en jonger meer schulden hebben dan het gemiddelde Amerikaanse huishouden als het gaat om creditcards en autoleningen. Millennials – die ongeveer driekwart van alle cryptokopers uitmaken – hebben allemaal meer schulden dan het nationale gemiddelde als het gaat om studieleningen en persoonlijke leningen.

millennials en crypto

Crypto Millennial conclusie

Gen Z crypto-kopers hebben gemiddeld:

  • 2,1x meer creditcardschuld dan het nationale gemiddelde
  • 2,0x meer autoleningen dan het nationale gemiddelde

Millennial crypto-kopers gaan gemiddeld nog meer schulden aan met:

  • 5,4x meer creditcardschuld dan het nationale gemiddelde
  • 1,7x meer studieschuld dan het nationale gemiddelde
  • 2,3x autoleningschuld dan het nationale gemiddelde
  • 1,6x meer persoonlijke leningschuld dan het landelijk gemiddelde

Gen Z- en millennial-cryptokopers hebben vaak beperktere toegang tot verschillende soorten krediet en de opties die ze hebben zijn meestal leningen met een hogere rente en kredietlijnen. Koppel dat aan hogere kosten van levensonderhoud voor jongere generaties, en het is gemakkelijk in te zien waarom hun schuldensaldi aanzienlijk hoger zijn dan die van oudere generaties.

Maar ondanks de beperktere toegang tot krediet en grotere schulden, steken Gen Zers en Millennials nog steeds hun geld – en hoop – op een grote manier in cryptocurrency.

Schuiven naar boven