pwc building crypto fonds

Sommige crypto fondsen hebben het zwaar

Ongeveer 150 cryptocurrency hedgefondsen, die samen activa van $ 1 miljard beheren, overleefden de volatiliteit in de bitcoin-markt die de prijs van de populairste digitale munt met 72 procent zag dalen. Deze crypto fondsen zijn goed bezig en weten wat ze doen. Ze kunnen op tijd uitstappen en weten waar ze moeten staan om door te gaan. Crypto Fondsen zijn goed op weg de laatste tijd, maar er zijn ook veel crypto fondsen die het niet redden.

De prijsdaling van Bitcoin vorig jaar resulteerde in zware verliezen voor de meeste crypto hedge fund managers, volgens een rapport van PwC en Elwood, een digital asset manager in handen van Alan Howard, de miljardair mede-oprichter van het Brevan Howard hedge fund.

pwc building crypto fonds

Verschillende fondsen faalden vorig jaar en vele anderen vechten nog steeds om te overleven. De meeste crypto-hedgefondsen hebben een vermogen van minder dan $ 10 miljoen, wat vragen oproept over de duurzaamheid van hun bedrijfsmodel op lange termijn.

Bank of England

Mark Carney, gouverneur van de Bank of England, zei in maart vorig jaar dat cryptocurrencies “inherent riskant” waren en pleitten voor strengere regulering.

Minder dan 10 crypto hedgefondsen beheren activa van meer dan $ 50 miljoen. Twee van de grootste spelers zijn San Francisco-gebaseerd Pantera Capital en Polychain Capital, de laatste ondersteund door venture capitalists Andreessen Horowitz en Sequoia Capital. Deze twee hebben vele medewerkers in dienst die continu de koersen van vele cryptocurrencies in de gaten houden.

Het mediaan crypto hedge fund leverde een verlies van 46 procent op in 2018, wat de extreme volatiliteit en hoge risico’s van deze ontluikende beleggingscategorie benadrukt. Kwantitatieve crypto hedge funds, die shortposities kunnen nemen om te wedden op een daling van de waarde van bitcoin en andere digitale valuta, deden het beter met een mediane return van 8 procent.

“Alle prestatiegegevens zijn door elk crypto hedge fund zelf gerapporteerd en deze informatie is niet geverifieerd door hun respectieve fondsbeheerders”, zegt Henri Arslanian, PwC’s fintech en crypto-leider voor Azië.

Waar het op neer komt is dat er nog vele crypto fondsen in de wereld niet het hebben kunnen halen en kapot zijn gegaan door de harde beermarket!

 

Schuiven naar boven