sec crypto

SEC beveelt Mutual Coin Fund om te stoppen

Over de hele wereld zijn er regelgevende instanties die beleggers hebben geïnformeerd over de gevaren van beleggen in cryptocurrency en initiële muntaanbiedingen (ICO’s), erop wijzend dat er veel in de sector zijn die proberen beleggers te bedriegen en ‘exit scams’ te trekken. In de loop van de tijd heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een deal afgekondigd tegen een fonds dat belegt in cryptocurrency.

Nooit geregistreerd

De SEC vaardigde op 1 april 2019 een wapenstilstand af tegen Mutual Coin Fund, LLC en oprichter Usman Majeed. Majeed is een 27-jarige die woont in Saginaw, Michigan, en de order beweert dat hij meer dan $ 560.000 ophaalde bij 15 beleggers, waarvan er tenminste één niet-geaccrediteerd was. De SEC wees er ook op dat het Mutual Coin Fund zich nooit bij de SEC had geregistreerd.

Het fonds voerde aan dat het een “kwantitatieve benadering” zou vereisen die “big data” zou gebruiken om een ​​rendement voor beleggers te creëren. De SEC beschuldigt Majeed ervan de hoeveelheid ingezameld geld verkeerd weer te geven en dat het fonds aanzienlijk is gedaald – met 62% – op 28 februari 2019.

 

Opgemerkt moet worden dat vanaf de tijd van de pers, het staakt-en-niet-afzien van orde is van een administratieve aard, in plaats van strafrechtelijke aanklachten. Voor degenen die zich afvroegen welke cryptocurrencies het fonds beweerde te investeren; op haar website staat dat het fonds geïnteresseerd was in stabiele cryptocurrencies zoals Bitcoin Core (BTC), Litecoin (LTC) en Ethereum (ETH). De website beweert ook dat de medewerkers van het fonds “crypto-ervaring hebben sinds 2011” en dat het “eigen technologie” heeft met betrekking tot zijn handelsstrategieën.

Dit zou niet de eerste keer zijn dat dit in de Verenigde Staten is gebeurd. De SEC brengt niet altijd strafrechtelijke vervolging in tegen bedrijven die verband houden met cryptocurrency of bedrijven in het algemeen. Een opmerkelijk voorbeeld is het feit dat Gladius Network LLC in staat was om beschuldigingen met de SEC te regelen zonder enige sanctie op te leggen, hoewel het bedrijf beloofde geld terug te geven aan zijn investeerders.

sec crypto

Verschillende tokens

Opmerking: Tokens op de Bitcoin Core (SegWit) -keten worden aangeduid als BTC-munten; tokens op de Bitcoin Cash ABC-keten worden aangeduid als BCH-, BCH-ABC- of BAB-munten.

Bitcoin Satoshi Vision (BSV) is vandaag het enige Bitcoin-project dat de originele Satoshi Nakamoto whitepaper volgt, en dat het originele Satoshi-protocol en ontwerp volgt. BSV is de enige openbare blockchain die de originele visie voor Bitcoin handhaaft en massaal zal opschalen om ‘s werelds nieuwe blockchain voor geld en ondernemingen te worden.

Schuiven naar boven