knvb voetbal bitvavo

Samenwerking Bitvavo met het Nederlandse voetbal

Het Amsterdamse crypto-uitwisselingsplatform Bitvavo werkt samen met het Nederlandse voetbal en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond!

Bitvavo en digitale valute

Het in Amsterdam gevestigde Bitvavo, een bedrijf met als doel de nieuwe economie van digitale valuta voor iedereen toegankelijk te maken, heeft maandag aangekondigd dat het de nieuwste partner wordt van het Nederlandse voetbal en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Met deze samenwerking heeft de KNVB een zesde en laatste partner toegevoegd aan hun sponsorstrategie, naast hun bestaande partners ING, Nike, KPN, Albert Heijn en de Nederlandse Loterij.

bitvavo exchange

“Bitvavo: een van Europa’s toonaangevende beurzen voor digitale activa”
Het bedrijf, gelanceerd in 2018, heeft als doel de kloof tussen traditionele valuta en digitale activa te overbruggen. Bitvavo biedt een online uitwisselingsplatform dat het mogelijk maakt om op een eenvoudige en veilige manier digitale valuta te kopen, verkopen en op te slaan.

Volgens Bitvavo groeit de cryptomarkt in Nederland en wordt deze steeds volwassener. Meer dan 1,6 miljoen mensen bezitten cryptocurrencies in het land en meer dan een miljoen van hen zijn Bitvavo-klanten. Het bedrijf is geregistreerd als digitale valutawissel bij de Centrale Bank van Nederland (DNB).

Bitvavo maakt digitale valuta beschikbaar door lage transactiekosten, een groot aantal verschillende digitale valuta en een ‘gemakkelijk te gebruiken’ app te bieden.

knvb voetbal bitvavo

De samenwerking van beide partijen

Via deze samenwerking, die in ieder geval tot eind 2024 loopt, willen zowel Bitvavo als de KNVB digitale innovatie in de voetbalwereld verkennen en Nederland bewust maken van een veilige manier om te kopen, verkopen en investeren in cryptocurrency.

Volgens Mark Nuvelstijn, medeoprichter van Bitvavo, maakt de markt voor digitale valuta een sterke groei door. Steeds meer mensen kiezen ervoor om in digitale valuta te beleggen en deze onderdeel te maken van hun bredere beleggingsportefeuille. Met deze samenwerking wil Bitvavo een bredere groep van de Nederlandse bevolking bekend maken met veilig handelen in digitale valuta.

“We willen de KNVB en de miljoenen Nederlandse voetbalfans helpen de mogelijkheden in de nieuwe digitale economie te zien”, vult Nubelstijn aan.

Over de hele wereld wagen aanbieders en handelsplatforms voor digitale valuta zich aan sportsponsoring, waaronder voetbal. Jean Paul Decossaux, Commercieel Directeur van de KNVB: “Cryptocurrencies is een jong product dat in korte tijd door een groot publiek is omarmd. In deze groeiende markt zijn er veel nieuwe spelers ontstaan ​​die zoeken naar manieren om sportsponsoring te gebruiken om hun merken te vestigen. Met Bitvavo zien we een ambitieuze en ondernemende organisatie die ons kan ondersteunen met innovatieve technologie. Dankzij onze trouwe partners kunnen we blijven investeren in het voetbal in Nederland.”

Schuiven naar boven