bitcoin de nederlandse bank

Rekeningen van DNB aan cryptobedrijven vervallen

Het hele verhaal, maar dan korter:

Cryptobedrijven hebben te hoge rekeningen ontvangen van hun toezichthouder, DNB. Dit komt doordat DNB te veel kosten heeft berekend voor registraties in Nederland, omdat ze meer deden dan wat volgens Europese regels is toegestaan. DNB heeft aangekondigd dat ze in gesprek zullen gaan met de wetgever om dit probleem op te lossen.

bitcoin de nederlandse bankDe Nederlandsche Bank heeft aanzienlijk te hoge facturen gestuurd naar cryptobedrijven voor de verplichte registratie in Nederland. De toezichthouder rekende deze bedrijven die in virtuele valuta handelen te veel kosten voor het toezicht op deze markt. Volgens de rechtbank Rotterdam was dit onterecht.

De uitspraak van woensdag is een overwinning voor de elf Nederlandse cryptobedrijven die gezamenlijk langdurig hebben geprocedeerd, waaronder bekende namen als Bitvavo, Bitonic en Coinmerce. Bezwaar maken bij de toezichthouder had aanvankelijk geen resultaat, waarna ze besloten naar de rechter te stappen. Een van de betrokken partijen, Litebit, trok tussentijds zijn registratie in, naar eigen zeggen vanwege onder andere de hoge toezichtskosten.

 

 

Lees het hele verhaal hier.

Schuiven naar boven