coinbase pro

Nieuwe instroom kapitaal voor crypto fondsen

In een uitgebreide blogpost over potentiële belangrijke trends in de cryptocurrency wereld in 2020, zei Coinbase CEO Brian Armstrong dat honderden institutionele beleggers al in de cryptomarkt investeren. Gedurende 2019, met de lancering van Bakkt, omringde een groot deel van het verhaal van het jaar de ingang van instellingen in de crypto-sector.

coinbase pro

Volgens de CEO van een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen wereldwijd, investeren instellingen al actief in de opkomende activaklasse en de trend zal zich waarschijnlijk doorzetten in 2020.

Zullen instellingen de cryptomarkt in 2020 verder versterken?

Vóór 2019 hadden vermogende particulieren, fondsen en beleggingsondernemingen weinig opties om veilig te beleggen in de cryptomarkt met verzekeringen en bewaarders. Er was een Bitcoin Investment Trust (GBTC) van Grayscale en de futuresmarkt van CME Group, maar niet veel andere opties. In 2019 begonnen een groeiend aantal beurzen en gereguleerde dienstverleners bewaaroplossingen aan te bieden die gericht zijn op instellingen, wat betekent dat instellingen een efficiëntere en stabielere omgeving hebben om te investeren in cryptocurrency.

Er waren niet veel opties beschikbaar voor vermogende particulieren, fondsen en beleggingsondernemingen om veilig te beleggen in de cryptomarkt met verzekeringen en beheerders.

Onafhankelijke fondsen zien meer institutionele instroom

Ondanks een merkbare daling van de dealwaarde in de tweede helft van 2019, in oktober vorig jaar, zei Anthony Pompliano van Morgan Creek Digital dat het cryptofonds van het bedrijf $ 60 miljoen aan institutionele beleggers heeft verworven. Onafhankelijke crypto fondsen, bovenop beursplatforms en futures markten, kunnen een instroom van kapitaal van instellingen zien als een andere katalysator die bijdraagt aan een toename van institutionele acceptatie in de komende 12 maanden.

Schuiven naar boven