mike novogratz

Mike Novogratz’s Galaxy Digital-bestanden om een bitcoin futures-ETF te lanceren

Hierbij het laatste nieuws over Mike Novogratz en zijn Bitcoin futures ETF

  • Mike Novogratz’s Galaxy Digital zoekt SEC-goedkeuring voor een bitcoin futures-ETF.
  • Galaxy en andere bedrijven wachten nog steeds op het woord van de SEC over greenlighting-applicaties voor fysiek ondersteunde bitcoin-ETF’s.
  • SEC-voorzitter Gary Gensler heeft onlangs gesuggereerd dat hij mogelijk openstaat voor de goedkeuring van een bitcoin-futures-ETF.

Galaxy Digital Holdings

Galaxy Digital Holdings, de crypto-gerichte financiële dienstverlener die wordt gerund door miljardair ex-hedge fund manager Mike Novogratz, vraagt ​​om goedkeuring van de regelgevende instanties om een ​​bitcoin futures exchange-traded fund te starten.

De indiening op dinsdag kwam nadat het hoofd van de Securities and Exchange Commission onlangs suggereerde dat hij mogelijk openstond voor de goedkeuring van een bitcoin-futures ETF.
Indien goedgekeurd, zal de Galaxy Bitcoin Strategy ETF beleggen in bitcoin futures-contracten en niet direct in bitcoin. Bitcoin-futurescontracten worden verhandeld op de Chicago Mercantile Exchange. Crypto-stier Novogratz vertelde eind juli aan CNBC dat het prijsherstel van bitcoin boven $ 40.000 het gevolg was van koopactiviteiten door instellingen.
Galaxy is een subadviseur van CI Galaxy Bitcoin ETF, een beursgenoteerde bitcoin ETF in Canada. Galaxy wacht nog steeds op bericht of de aanvraag in april om een ​​bitcoin ETF te lanceren zal worden goedgekeurd.

mike novogratz

Galaxy is een van de meer dan een dozijn bedrijven, waaronder Fidelity, WisdomTree Investments en Anthony Scaramucci’s SkyBridge Capital, die op zoek zijn naar de SEC om te beslissen of ze hun bitcoin ETF-applicaties groen licht willen geven, met investeerders die in de gaten houden wat de eerste bitcoin-ETF in de VS zal zijn.

SEC en ETF

SEC-voorzitter Gary Gensler en andere beleidsmakers hebben de bezorgdheid over marktmanipulatie aangehaald als een reden om voorzichtig te zijn met bitcoin-ETF’s.
Maar Gensler gaf eerder deze maand in een toespraak aan dat hij mogelijk openstaat voor de goedkeuring van een bitcoin-futures ETF onder een wet uit 1940 die beleggingsfondsen regelt, volgens een Bloomberg-rapport. De toespraak van Gensler stelde echter enkele crypto-enthousiastelingen en fondsbeheerders teleur, aangezien het potentieel lucratievere bitcoin-investeringsvehikel een fysiek ondersteunde ETF is die zou worden gereguleerd als gewone ETF’s onder een wet uit 1933.

De eerste poging tot goedkeuring van bitcoin ETF was in 2013 door de Winklevoss-tweeling, Cameron en Tyler, oprichters van de Gemini crypto-uitwisseling.

Schuiven naar boven