Komt er een drama voor Bitcoin? Dat zegt deze econoom.

Als je het aan Lex Sokolin vraagt, is de ellende voor Bitcoin nog niet voorbij. De inflatie blijft ver boven de verwachtingen van centrale banken liggen, terwijl rentetarieven stijgen. Bitcoin heeft het moeilijk om boven de huidige koers uit te stijgen. Volgens Sokolin zijn analisten op zoek naar data die erop wijst dat er een trendverandering plaatsvindt, maar ziet hij die op dit moment nog niet. Hij verwacht dat institutionele beleggers wachten op meer duidelijkheid van de wetgevers voordat ze instappen.

Positief over Ethereum

Positief over Ethereum is Sokolin, vooral vanwege de Shanghaiupgrade. Hiermee wordt het mogelijk om Ethers uit de ProofofStake blockchain te unstaken, wat volgens de analist de staking van Ethereum minder risicovol maakt. Investeerders kunnen dan immers wanneer ze dat willen de Ethers losmaken en weer verkopen.

Exchanges

Check alle exchanges om de crypto te kopen.
binance exchange

Maar wie is Lex Sokolin?

Lex Sokolin is een financieel technoloog en futurist. Hij is de Global Fintech co-head bij Autonomous Research, een financieel onderzoeksbureau. Hij is ook de auteur van het boek ‘The Fintech Blueprint: The Complete Guide to Building the Future of Financial Services’. Sokolin is een geregistreerd beleggingsadviseur en heeft een achtergrond in financiële technologie, kunstmatige intelligentie, blockchain en fintech.

Schuiven naar boven