ethereum

Is het echt dat Ethereum ‘Merge’ voorop loopt in deze tijd?

Ether (ETH), de op een na grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, is deze week met 45% gestegen en overtreft de meeste andere activa waarop u kunt wedden. Hier staat misschien een makkelijke uitleg:
Traders worden bullish als Ethereum’s kader van ontwikkelaars tegen het einde van een meerjarige, hypergecompliceerde upgrade.

Dit artikel is een uittreksel uit The Node, CoinDesk’s dagelijkse verzameling van de meest cruciale verhalen in blockchain- en cryptonieuws. U kunt zich hier abonneren om de volledige nieuwsbrief te ontvangen.

Nathaniel Whittemore crypto investeerder

Nathaniel Whittemore, een invloedrijke podcaster en toegewijde waarnemer in de industrie, suggereerde hetzelfde in zijn laatste aflevering van ‘The Breakdown’. Op Twitter, Discord en alle andere plaatsen waar mensen crypto bespreken, groeit de erkenning dat “de fusie” de markten zou kunnen stimuleren.

De marktrally begon vorige week, nadat Ethereum-ontwikkelaar Tim Beiko op 19 september had voorgesteld, tijdens een open oproep van de ontwikkelaar om het netwerk eindelijk over te schakelen van proof-of-work, een energie-intensieve manier om blockchains te beveiligen, naar de milieuvriendelijkere proof-of -Stake-protocol.
De gebeurtenis signaleert, zoals Whittemore suggereerde, een “terugkeer van optimisme” in cryptomarkten na een maandenlange sloep van lage prijzen. Bovendien vult de Merge een ‘verhalende leegte’, de verhalen die cryptomensen aan anderen kunnen vertellen over hoe deze technologie de wereld hervormt.

Het nut van verhalen

Narratieven zijn nuttig voor mensen om acties naast gedeelde overtuigingen te coördineren. Maar het kunnen ook gevaarlijke waanideeën zijn, zoals het idee van Su Zhu, mede-oprichter van Three Arrows Capital, van ‘de supercyclus’, het idee dat de meest recente cryptorally duurzaam was.

Talloze bedrijven hebben deels vanwege dat idee kapitaal aan het hedgefonds van Zhu gegeven, om vervolgens 3AC te zien imploderen na de verpletterende realiteit van verschillende slechte transacties en een verzuurde markt.
Er zijn enkele redenen voor optimisme over Ethereum: de Merge zou namelijk de meest geavanceerde upgrade zijn in de 14-jarige geschiedenis van de digitale activa-industrie. Het zou ETH verplaatsen naar een minder milieubelastend systeem en de functionaliteit van de meest gebruikte blockchain verbeteren. Het zou crypto ook in het nieuws kunnen brengen in een positief daglicht.

Anderen zien structurele redenen waarom de Fusie de prijzen zou kunnen katalyseren. De upgrade is een structurele verschuiving in de manier waarop Ethereum kan worden gebruikt, waarbij houders worden beloond die hun activa bij het netwerk inzetten. De verschuiving zou zelfs Bitcoin-achtige deflatoire druk kunnen creëren die de houders verder beloont. In dit scenario kunnen mensen die ETH nu in afwachting kopen, het meer als een investering zien dan als een transactie.

“Er zal vrijwel geen verkoopdruk zijn wanneer de fusie plaatsvindt. Iedereen die aan het staken is, wordt opgesloten, iedereen die met zijn geld in stETH blijft, houdt vast totdat het stopt, iedereen die zijn geld op Voyager of Celsius had, zit 5-10 jaar vast in een faillissementsprocedure”, twitterde crypto-commentator Ethereum Jesus, verwijzend naar het faillissement deponeringen van cryptomakelaar Voyager en cryptogeldschieter Celsius Network.
Zoals met alle verhalen, hoeft niets van dit alles waar te zijn voor mensen om te geloven of te handelen. Er is een groeiende erkenning dat mensen “het nieuws kunnen kopen” van de Merge in een uitstekend voorbeeld van de feedbackloops die veel cryptopompen aandrijven.

Toch een riskante handel

De hoop is dat er geen “dump” zal volgen. The Merge vertegenwoordigt het hoogtepunt van jarenlang werk, talloze hersencycli, bijna onmetelijke testnetten en de toewijding van ETH’s grootste geldschieter om niet alleen het netwerk te verbeteren, maar ook om ervoor te zorgen dat het de tand des tijds kan doorstaan.

Dat is het verhaal dat mensen zouden kunnen kopen. Het is echter belangrijk om te erkennen dat dit evenement nog steeds een riskante handel is en dat er op de lange termijn regelgevende en technologische risico’s zijn waarmee crypto wordt geconfronteerd.

Whittemore begon zijn show en besprak hoe crypto, “naast elke activaklasse”, onderhevig is aan bredere macro-economische krachten, zoals de inspanningen van de Amerikaanse Federal Reserve om de inflatie en een mogelijke recessie te temmen.

“Crypto is niet immuun”, zei Whittemore, en een “echte bullmarkt” zal waarschijnlijk niet terugkeren totdat de Fed de verkrapping beëindigt. Maar in de tussentijd lijkt het erop dat crypto een ander verhaal heeft.

Schuiven naar boven