pwc crypto fondsen

Investeringen in eerste kwartaal extreem gestegen

Het gemiddelde beheerd vermogen (AUM) van wereldwijde cryptocurrency hedge funds is in het eerste kwartaal van 2019 verviervoudigd, blijkt uit nieuw onderzoek.

pwc crypto fondsen

Consultancybedrijf PwC en beleggingsmaatschappij Elwood Asset Management hebben maandag gezamenlijk een rapport gepubliceerd waarin staat dat het mediaan crypto hedgefonds AUM is gegroeid tot $ 4,3 miljoen aan het einde van het eerste kwartaal van 2019 in vergelijking met $ 1,2 miljoen in januari 2018.

Succesvol in de bearmarket

De groei wijst erop dat de fondsen “redelijk succesvol” zijn geweest bij het aantrekken van investeringen ondanks de bearish marktomstandigheden gedurende de periode, aldus de firma’s.

Het rapport, gebaseerd op interacties met 100 crypto hedgefondsen, benadrukte verder dat het gemiddelde fonds AUM vanaf Q1 2019 $ 21,9 miljoen bedroeg en 60% van de fondsen minder dan $ 10 miljoen aan activa, terwijl slechts minder dan 10 procent activa beheert die meer dan $ 50 miljoen bedragen.

Verwachting Crypto Fondsen in 2019

Nu het eerste kwartaal voorbij is worden er ook voor de rest van 2019 verwacht dat de investering toe zullen nemen. De bullmarket is gestart menen vele bedrijven en professionele crypto beleggers. Of de bullmarket echt is gestart krijgen we snel te horen. Bitcoin boven de $ 10.000 zal voor een boost zorgen. Dan zullen meer en meer mensen willen investeren in een crypto fonds.

Om alle crypto fondsen in Nederland goed met elkaar te vergelijken hebben wij de crypto fondsen vergelijker.

Schuiven naar boven