Iedereen was even de weg kwijt na een burn van ongeveer € 4 miljoen euro aan Ethereum

Een mysterieuze individu, geïdentificeerd als “nd4.eth” via het Ethereum Name Service (ENS), heeft 2.500 ethereum (ter waarde van €4,1 miljoen) laten verdwijnen. De exacte reden achter deze opmerkelijke gebeurtenis blijft onduidelijk.

Binnen de wereld van cryptocurrency werden waarnemers overrompeld toen een onbekend figuur, met de naam “nd4.eth” in het ENS, 2.500 ether (ter waarde van $4,5 miljoen) heeft verstuurd naar een verbrandingsadres. Deze entiteit heeft deze digitale munten zonder duidelijke aanleiding vernietigd.

ethereum coins

Hoewel deze transactie op 26 juli heeft plaatsgevonden, heeft het pas recentelijk brede aandacht getrokken, wat heeft geleid tot een golf van speculatie en interesse binnen de cryptogemeenschap. Details over de beweegredenen achter deze actie blijven echter schaars.

Hoewel velen verbaasd zijn over het idee dat iemand schijnbaar zonder duidelijke reden $4,5 miljoen aan ether zou vernietigen, hebben anderen lichtvoetig de persoon geprezen voor het effectief verminderen van het aanbod van Ethereum, wat past bij het concept van “Ethereum’s Ultrasound Money”.

 

Laurence Day, de oprichter van Wildcat Protocol, maakte met een knipoog de opmerking: “Als je vanmorgen niet bent opgestaan en nd4.eth niet hebt bedankt voor zijn bijdrage aan het verhaal van ultrasoon geld, dan is het misschien tijd om te overdenken wat je hier werkelijk probeert te bereiken.”

In deze context verwijst “verbranden” naar het permanent uit de omloop nemen van tokens. Dit wordt vaak gedaan door ze naar een specifiek adres te sturen, in dit geval 0xdea…069 genaamd.

Analisten van Lookonchain, die op de blockchain gegevens analyseren, hebben opgemerkt dat de persoon momenteel aanzienlijke hoeveelheden tokens van eeuwigdurende handelsprotocollen bezit. Hieronder vallen 34.287 GMX tokens met een waarde van $1,84 miljoen en 311.003 Gains tokens met een waarde van $1,43 miljoen. Bovendien heeft deze persoon 1,5 ETH, 34,9 GMX en 600 GNS naar hetzelfde verbrandingsadres gestuurd, wat in totaal ongeveer $7.000 waard is.

Schuiven naar boven