iconic funds

Iconic Funds ontvangt licentie

Iconic Funds ontvang licentie. Hier spreken wij niet van ‘Icoinic’, maar van ‘Iconic’. Icoinic is een crypto fonds uit Amsterdam en Iconic is een zeer groot crypto fonds uit Frankfurt in Duitsland.

Iconic Funds heeft van de Malta Financial Services Authority (MFSA) een licentie gekregen om een ​​Professional Investor Fund (PIF) te lanceren. Het zelfbeheerde fonds volgt de BITA20 XA crypto-index door rechtstreeks te beleggen in de crypto-activa die de index vormen, zelf een benchmark van de top 20 crypto-activa door marktkapitalisatie. Op het fonds kan worden ingeschreven door gekwalificeerde beleggers.

Nu de PIF-licentie is beveiligd, is het Fonds van plan begin november 2019 te lanceren. Dit zal er voor zorgen dat er grote investeerders onder toezicht van en met goede regels ook kunnen investeren.

malta financial services authority

Acceptatie Crypto

“Alles wat we bij Iconic doen, is erop gericht om de acceptatie van crypto als een echte activaklasse te stimuleren,” zei Patrick Lowry, CEO en Managing Partner van Iconic. “We zijn extatisch dat we gekwalificeerde beleggers passieve en gediversifieerde blootstelling aan de snelgroeiende crypto-economie kunnen bieden via onze crypto-activa-indexfondsen. Ons doel is om de traditionele financiële en crypto-wereld te overbruggen via gestructureerde beleggingsproducten die beleggers de kwaliteitsgaranties bieden die ze nodig hebben via voertuigen zoals de PIF. We zijn verheugd om een ​​van de eerste gelicentieerde cryptofondsen in de EU te zijn en kijken uit naar voortdurende samenwerking met de MFSA. ”

Toezicht

Het toezicht op het fonds bestaat uit een team van ervaren crypto-vermogensbeleggers en vermogensbeheerders, venture capitalists en regelgevende experts. De directeuren van het fonds zijn Lowry, Maximilian Lautenschläger en Dr. Deborah Chappell. Het investeringscomité heeft een prominente belegger Christian Angermayer en FinLab AG bestuurslid Stefan Schuetze. Het fonds wordt beheerd door Fexserv Fund Services, een toonaangevende financiële dienstverlener voor alternatieve beleggingsstrategieën.

Iconic Funds is van plan de wereldwijde institutionele acceptatie van crypto-activa een vliegende start te geven door het aanbod van crypto-investeringsvehikels van ondernemingskwaliteit, zoals de nu gelicentieerde PIF, uit te breiden. Het team is druk bezig met het structureren van nieuwe, crypto-gereguleerde beleggingsvehikels voor gekwalificeerde en particuliere beleggers, waaronder Exchange Traded Products zoals ETN’s en ETF’s, waarvan de eerste naar verwachting in Q4 2019 beschikbaar zal worden gesteld aan beleggers.

iconic funds

Iconic Funds

Iconic Funds is de uitgever van een reeks crypto-activa-indexfondsen van ondernemingskwaliteit en op de beurs verhandelde producten. Gestructureerd als een joint venture tussen Iconic Holding en Cryptology, biedt de portfolio van gereguleerde crypto-beleggingsproducten van Iconic Funds beleggers een passieve en gediversifieerde blootstelling aan ‘s werelds snelst groeiende activaklasse. De beleggingsproducten van Iconic Funds worden uitgegeven via het AMaaS-ecosysteem, waarbij gebruik wordt gemaakt van gelicentieerde externe serviceproviders en fondsbeheerders, aangezien de groep de traditionele best practices voor activabeheer voorstaat.

Over Iconic Holding:

Iconic Holding is een wereldwijd bedrijf voor crypto-vermogensbeheer en een fintech-bedrijf met hoofdkantoor in Frankfurt, Duitsland, met kantoren in Londen en New York. Iconic Holding heeft begin 2017 Iconic Lab, een wereldwijde venture capital-groep en blockchain-acceleratorprogramma, gelanceerd en geeft een reeks crypto-activa-indexfondsen en op de beurs verhandelde producten uit onder het merk Iconic Funds.

Schuiven naar boven