3iq crypto fund

Getiteld The Bitcoin Fund

Retailbeleggers in Canada kunnen binnenkort blootstelling krijgen aan Bitcoin via een volledig gereguleerd, closed-end fonds. De wereldprimeur, zoals deze wordt beschreven, is het resultaat van een strijd tussen fondsbeheerder 3iQ en de Ontario Securities Commission.

Het fantasierijk getiteld “The Bitcoin Fund” zou later dit jaar beschikbaar moeten zijn voor Canadese retailbeleggers. Verwacht wordt dat het zal worden genoteerd aan een grote Canadese effectenbeurs.

3iq crypto fund

“Geschiedenis in de maak”: Tyler Winklevoss viert het Bitcoin-fonds
Volgens een persbericht van 3iQ heeft de Ontario Securities Commission (OSC) het nieuwe fonds eerder vandaag goedgekeurd. Nadat het bedrijf in februari door de toezichthouder was afgewezen, ging het in beroep. Het beweerde dat het de huidige wettelijke richtlijnen voor bewaring, prijsstelling van het actief (BTC) zelf en het auditproces zou volgen.

In een mijlpaaloverwinning voor de Canadese fintech en kapitaalmarkten heeft 3iQ groen licht gekregen van de Ontario Securities Commission om een ​​prospectus in te dienen en zich aan te melden voor de lijst “Het Bitcoin-fonds” op een Canadese beurs.

Als onderdeel van de hoorzitting van vandaag over deze kwestie, verklaarde OSC-commissaris Lawrence P. Haber dat de toezichthoudende instantie niet voldoende had bewezen dat een dergelijk rond Bitcoin gebouwd fonds niet kon voldoen aan de bestaande voorschriften. Hij weerlegde ook het idee dat particuliere beleggers niet verfijnd genoeg waren om de mogelijke risico’s van beleggen in digitale valuta’s zoals Bitcoin waar te nemen.

Het valt nog te bezien of het Bitcoin-fonds populair zal worden onder beleggers. De uitspraak is echter een vrij grote stap in de richting van een grotere wettelijke acceptatie van de activaklasse, waarbij de meeste gereguleerde Bitcoin-platforms over de hele wereld alleen zijn gereserveerd voor erkende beleggers.

Schuiven naar boven