galaxy crypto funds

Galaxy Digital maakt sprong van 133%

Galaxy Digital, het cryptocurrency fonds, die werd geholpen door Mike Novogratz, zag in de eerste drie kwartalen van 2019 $ 58,4 miljoen aan netto-inkomsten, een sprong van 133% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hier uit blijkt maar weer dat er volog beweging is bij een aantal crypto fondsen en zij ook in deze markt verder gaan met het ontwikkelen van het crypto fonds.

galaxy digital

In een financieel rapport over het derde kwartaal onthulde het bedrijf dat het een nettoverlies van $ 68,2 miljoen in het derde kwartaal had, ondanks de algemene winst in de eerste negen maanden van 2019. OTC-handel, een van de drie bedrijfsonderdelen van Galaxy Digital, grotendeels voor dit verlies met $ 43,3 miljoen.

 

 

 

Toch waren er enkele lichtpuntjes. De handelsarm zag een toename van 47% in het totaal aan partijen die aangemeld hebben als klant in Q3 ten opzichte van Q2.

Ondertussen had de afdeling activabeheer van Galaxy Digital in september 2019 in totaal $ 336 miljoen aan activa beheerd, waarvan $ 325 miljoen voor het EOS-fonds. Het fonds heeft in Q3 verschillende venture-investeringen gedaan, waaronder venture fundings bij Loopland Group Holding, Versiart, Immutable, Predictive Pop en FinCo Services.

Vanaf 30 september 2019 heeft het bedrijf een totale investering van $ 156,5 miljoen gedaan, een daling van $ 22,9 miljoen vanaf eind 2018, en had het een totale digitale activa-participatie van $ 133,5 miljoen, een stijging van $ 63,7 miljoen vanaf het einde van de laatste jaar.

Nieuwe fondsen van Galaxy Digital

Galaxy Digital Capital heeft 19 november twee Bitcoin-fondsen gelanceerd: het Galaxy Bitcoin Fund en het Galaxy Institutional Bitcoin-fonds. Mike Novogratz, CEO en oprichter van Galaxy Digital vertelde Bloomberg dat de fondsen zich richten op ‘de rijkdom van Amerika’ – mensen tussen de 50 en 80 jaar die tot nu toe terughoudend zijn geweest om te investeren in cryptocurrencies.

De nieuwe fondsen zijn 19 november gelanceerd en zijn ontworpen voor geaccrediteerde institutionele beleggers met standaard belastingdocumentatie en klantenserviceondersteuning. Het Galaxy Bitcoin Fund vereist een minimale investering van $ 25.000 met optionele driemaandelijkse aflossingen. Het Galaxy Institutional Bitcoin Fund vereist hogere minima dan $ 25.000 en staat wekelijkse opnames toe.

Bakkt kondigde eerder aan dat het Galaxy Digital zou opnemen op de exchange en hen zou helpen het fonds verder uit te bouwen:

“As institutions and sophisticated investors seek exposure to digital assets through new investment products, they are seeking the highest standards in asset security,” Kelly Loeffler, CEO of Bakkt, said in a press release. “The Bakkt Warehouse was designed to offer institutional-grade custody in safeguarding digital assets and to support the development of the market alongside products like the Galaxy Bitcoin Funds,”.

Toekomst Bakkt

De crypto fondsen blijven veel bezig met grote partijen aan te trekken en meer winst proberen te genereren. Als Bakkt of andere exchanges de fondsen als custodian zien en hen graag helpen met het kopen en verkopen van de coins, dan zal dat weer andere partijen aantrekken om ook in een crypto fonds te investeren. Als het moment daar is, dat grote vermogensbeheerders overstappen van de gewonen aandelen naar crypto, zal het hard kunnen gaan met Bitcoin en de rest.

Eén gedachte over “Galaxy Digital maakt sprong van 133%

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven