fireblocks

Fireblocks, voor het beveiligen van digitale assets

Fireblocks, een platform voor het beveiligen van digitale assets onderweg, heeft vandaag $ 16 miljoen aangekondigd in Serie A-financiering van investeringszwaartepunten waaronder Cyberstarts, Tenaya Capital en Eight Roads – de eigen beleggingsarm van Fidelity International. Het extra kapitaal zal het bedrijf in staat stellen om zijn infrastructuur uit te bouwen en nieuwe bedrijven aan te vallen. Fireblocks heeft de toekomst zeggen een aantal bedrijven die ook willen concurreren met Fireblocks.

Spraakmakende hacks

Onder impuls van actie na een reeks spraakmakende hacks, richtten oprichters Michael Shaulov en Pavel Berengoltz op het elimineren van de hoofdoorzaak van hacks en oplichting door digitale middelen, d.w.z. diefstal van privésleutel, spoofing en aangetaste inloggegevens.

Shaulov vertelde CoinDesk, hij en zijn collega van Lacoon Mobile Security – die in april 2015 door Check Point werd overgenomen – “herprioriteerden” hun doelcliënten van “traditionele financiële infrastructuur naar crypto”, na het “duidelijk geavanceerde hacken door echte professionals, inclusief natie” staten.”

Wat zij bouwden – samen met beveiligingsingenieurs van Symantec, Trusteer, IBM-beveiliging en toonaangevende cryptografieadviseur, prof. Ran Canetti – was een cloudgebaseerd beveiligingsplatform dat het gedoe van kopieer- en plakadressen elimineert en de naadloze stroom van fondsen mogelijk maakt.

“Hoewel op Blockchain gebaseerde assets zelf cryptografisch veilig zijn, is het verplaatsen van digitale assets een nachtmerrie. Na een interview met meer dan 100 institutionele klanten, waaronder hedge funds, makelaar-dealers, beurzen en banken, concludeerden we dat het huidige proces traag is en zeer vatbaar voor cyberaanvallen en menselijke fouten, “zei Shaulov in een verklaring.

Fireblocks en digitale assets

Met Fireblocks kunnen digitale assets eenvoudig worden overgezet van elke opslagstatus en worden klaargemaakt voor onmiddellijke afhandeling en overdracht op de blockchain met behulp van chip-level beveiliging en MPC-technologie. Het platform biedt ook de mogelijkheid om meerdere beveiligingslagen te gebruiken, waaronder wachtwoorden, biometrie en identificatie met twee factoren, die de industriestandaard zijn geworden.

Wat Fireblocks onderscheidt, is echter het niveau van programmeerbare controle dat beschikbaar is voor klantaccounts. Het platform maakt tranches van autorisatie en toegang mogelijk tussen degenen die de service gebruiken om de stroom te controleren – in termen van timing en hoeveelheid – van transacties. Hierdoor kunnen financiële instellingen met verschillende soorten werknemers, van handelaars tot operations managers, allemaal met toegang tot digitale fondsen, verschillende rechten instellen voor verschillende scenario’s.

fireblocks

Afgelopen kwartaal van Fireblocks

Fireblocks heeft zijn product afgelopen kwartaal vrijgegeven en heeft al honderden miljoenen dollars aan digitale overdracht van activa gecontroleerd, aldus Shaulov. “De technologie zelf kan worden gebruikt voor elk financieel gebruik van blockchain.”

Het bedrijf is geïntegreerd met 15 digitale uitwisselingen van activa en biedt ondersteuning voor meer dan 180 cryptocurrencies, tokens en stablecoins. Shaulov voegde eraan toe dat hij graag de infrastructuur wil bouwen die wordt gebruikt door kleine en grote handelaars, aangezien het gebruik van digitale activa als betaalmethode wijdverspreid wordt.

Schuiven naar boven