fbi en crypto

FBI waarschuwt voor neppe crypto apps

Bron: https://nieuws.btcdirect.eu/fbi-waarschuwt-voor-neppe-crypto-apps/

Het Federal Bureau of Investigations in de VS, in Nederland bekend als gewoon de FBI, heeft een rapport gepubliceerd waarbij het waarschuwt voor neppe crypto wallets. Blijkbaar is er een flinke toename aan neppe cryptocurrency wallets die mensen voor miljoenen euro’s oplichten.

244 slachtoffers voor bijna 43 miljoen

De FBI heeft onder meer 244 slachtoffers gevonden die samen een hoop geld hebben verloren. In totaliteit verloor deze groep mensen een bedrag van 42,7 miljoen dollar. Omdat zij hun geld naar neppe wallets doorstuurden, konden de dieven er met deze bedragen vandoor gaan.

Er zijn kleine groepjes binnen deze 244 ‘investeerders’ waarbij er meerdere miljoenen in één keer buitgemaakt werden. Eén opmerkelijk incident was dat cybercriminelen ten minste 28 slachtoffers voor ongeveer 3,7 miljoen dollar hebben opgelicht. Dit was onder andere voor Bitcoin en Ethereum.

Ook kwam het voor dat een crimineel, die opereerde onder de naam YiBit1, minimaal vier slachtoffers oplichtte voor een bedrag van – houd je vast – ongeveer 5,5 miljoen dollar. Dat komt neer op bijna 1,4 miljoen per persoon als het er maar vier waren.

fbi en crypto

Dit artikel komt van BTC Direct.

Schuiven naar boven