vitalik buterin ethereum

Ethereum verbrandt elke minuut $ 10.000 na EIP-1559-upgrade

Nadat de langverwachte Londense upgrade een token burn-mechanisme op Ethereum (ETH) introduceerde, brandt het netwerk gemiddeld al 3,68 ETH ($ 10.295) per minuut.

Naast andere verbeteringen heeft het Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 ervoor gezorgd dat een deel van alle transactiekosten, de basisvergoeding genoemd, nu in elk blok wordt vernietigd – in plaats van naar miners te gaan.

Volgens de beschrijving van het voorstel werd dit gedaan om de Ethereum-inflatie tegen te gaan en tegelijkertijd de blokbeloning en prioriteitsvergoeding (de maximale vergoeding die gebruikers bereid zijn te besteden om hun transactie in een blok op te nemen) aan miners te geven.

Lees meer Crypto Nieuws!

Ehterchain.org

Op het moment van schrijven wordt er volgens Etherchain.org elke minuut ongeveer 3,7 ETH (iets meer dan $ 10.000 tegen huidige prijzen) op Ethereum verbrand. Ondertussen werd 630 ETH (ongeveer $ 1,77 miljoen) verbrand, slechts enkele uren nadat de upgrade van Londen was geïmplementeerd. Het basistarief schommelde het afgelopen uur tussen 70 Gwei ($ 5,84) en 100 Gwei ($ 8,34).

Momenteel is de populaire non-fungible token (NFT) marktplaats OpenSea de grootste “ETH-brander”, aangezien meer dan 69 ETH ($ 193.124) tokens werden vernietigd dankzij transacties die het mogelijk maakte sinds de upgrade, blijkt uit de gegevens van Ultrasound Money.

OpenSea wordt gevolgd door twee versies van het gedecentraliseerde financiële (DeFi) handelsprotocol Uniswap: Uniswap V2 (53.33 ETH) en Uniswap V3 (45.25).

Tot zover

Tot dusverre tonen zowel experts als leden van de gemeenschap een positief sentiment ten aanzien van de upgrade van Londen.

“De langverwachte EIP1559-netwerkupgrade was een grote dag voor het cryptocurrency-ecosysteem van Ethereum. Nu zal elke transactie, NFT-aankoop of lening op het Ethereum-netwerk ertoe leiden dat ETH opbrandt, waardoor ETH een deflatoir en inflatievernietigend actief wordt”, aldus Ross Middleton, chief financial officer bij gedecentraliseerde crypto-uitwisseling DeversiFi, in een e-mail uitwisseling met decoderen.

Middleton vergeleek het nieuwe ETH-brandmechanisme met traditionele aandelen en legde uit dat het een equivalent is van “Apple Inc die AAPL-aandelen verbrandt telkens wanneer iemand iets kocht in de Apple App Store of een in-app-aankoop deed.”

De prijs van ETH zelf werd tot nu toe echter niet al te veel beïnvloed. Volgens het crypto-statistiekenplatform CoinGecko wordt het token verhandeld op ongeveer $ 2.800, een stijging van 4,9% in de afgelopen 24 uur.

Schuiven naar boven