Ethereum 2.0

De Ethereum-buurt heeft nu een routekaart, zij het een ingewikkelde.

Woensdag gedropt, helpt Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin’s staat van de netwerkkaart om de volgende 5 tot 10 jaar te contextualiseren voor een wereldbuurt van 20.000 bouwers, terwijl het een belangrijk aandachtspunt voor het volgende model van de blockchain benadrukt: schaalbaarheid.

De Eth 2.Zero-analyseploeg steunt nu op een gloednieuw idee dat bekend staat als “polynomiale verbintenissen” om de informatie die per berekening op de gemeenschap wordt gebruikt te verminderen, in overeenstemming met een weblog van 17 maart die door onderzoeker Danny Ryan is ingediend.

Buterin

Door Buterin ook wel ‘magische wiskunde’ genoemd, worden polynoomverplichtingen gezien als een oplossing om de toestand van de gemeenschap te bevestigen tegen een lage rekenprijs, een belangrijk doel van de gemeenschap op langere termijn.

Desalniettemin tagt Buterins kaart zijn magische wiskunde voor gemeenschapsintegratie pas in het derde deel van de meerjarige push naar Eth 2.0.

“Polynomiale toezeggingen zijn misschien wel de belangrijkste doorbraak waarnaar we op zoek waren,” verklaarde Ryan, met name wat betreft de opslag van accountkennis in het daaropvolgende model van Ethereum.

De Ethereum Basis heeft niet gereageerd op een verzoek om opmerking per perstijd.

Magische wiskunde

Veeltermverplichtingen zijn net als de veeltermen die we hier allemaal hebben gekregen om te worden onderwezen en lief te hebben in de elementaire faculteit: een wiskundige uitdrukking met elke variabelen en coëfficiënten (d.w.z. Y = 2X).

Maar nogmaals, dat is magische wiskunde, dus het is niet zo eenvoudig.

Buterin beschrijft polynoomverplichtingen als “een vorm van‘ hash ’van een polynoom P (x) met de eigenschap waarmee u rekenkundige controles op hashes kunt uitvoeren.” Het unieke artikel over polynoomverplichtingen synthetiseert ondertussen het wiskundeschema als “zes algoritmen” die het bewijs leveren van een gebeurtenis die zich voordoet met zo min mogelijk computerkennis.

vitalik buterin ethereum

“We stellen voor om Merkle-struiken te veranderen door magische wiskunde die bekend staat als” polynoomverplichtingen “om een blockchain-toestand op te bouwen,” verklaarde Buterin in de Ethereum Basis weblog. “Voordelen zijn onder meer het verkleinen van de afmetingen van staatloze consumentgetuigen (exclusief contractcode en staatskennis) om nul te sluiten.”

Blockchain en de toekomst

Blockchains registreren alle in’s en out’s die klanten maken tijdens transacties. Over het geheel genomen zijn blockchain-boekhoudtechnieken beschikbaar in twee varianten: de Unspent Transaction Output (UTXO) mannequin en de account-based mannequin. Bitcoin maakt gebruik van het vorige terwijl Ethereum van het laatste gebruik maakt.

Wanneer een consument bitcoin moet uitgeven binnen de UTXO-mannequin, sleept hun transactie het volledige historische verleden van dit geld mee, dat vervolgens wordt gecontroleerd door elke peer in de gemeenschap.

De mannequin van het account geeft dan weer alleen de transactie tussen de twee vrienden weer, terwijl vragen over de geldigheid van de transactie naar de Ethereum Digital Machine (EVM) worden gestuurd samen met een bewijs van de transactie. De EVM voert namens klanten staataanpassingen uit – de huidige rekeningen en saldi van de blockchain.

Elk blok op Ethereum – dat transacties eenvoudig daarin bindt, een blok – herbergt bovendien een bewijs, een Merkle-boom, die zichzelf verbindt met het begin van het historische verleden van de gemeenschap. Dit bewijs biedt plaats aan de ontvangst van de hierboven genoemde staat en is vereist voor de EVM om een ​​transactie uit te voeren.

Deze laatste helft was niettemin een lastige zorg voor Ethereum.

Ethereum 2.0

Waarom? Merkle-bushes zijn data-efficiënt, maar niet data-efficiënt genoeg voor de ambities van Eth 2.0. Dat is de plaats waar de magie plaatsvindt.

De huidige Merkle-boomstructuur neemt ongeveer 0,5 MB per transactie in beslag. Ryan schat dat polynoom-toewijdingsschema’s de belasting van staatsbewijzen zouden verminderen tot tussen de 0,001 en 0,01 MB. Voor een gemeenschap die de laatste tijd gemiddeld 700.000 transacties per dag haalt, lopen de financiële besparingen op het gebied van kennisberekening op.

Als zodanig is de gedachte aan een staatloze consument al sinds oktober 2017 in de maak om de hoeveelheid kennis die wordt gebruikt voor de enorme verbetering van ethereum te verminderen.

Een aantal initiatieven buiten Ethereum steunen bovendien op polynoomverplichtingen in hun eigen benadering, samen met Zcash’s nulkennisbewijs, Halo.

Buterin verklaarde dat zijn uitvoering van polynoomverplichtingen als een van de vele wordt beschouwd. Bovendien valt het niettemin binnen de analyse-sectie.

“Hoewel buitengewoon veelbelovend, kunnen enkele van deze analyse en magische wiskunde erg nieuw zijn. We moeten extra tijd besteden aan het beter begrijpen van de complexiteit en afwegingen, naast het simpelweg extra aandacht krijgen van deze nieuwe en opwindende aanpak, ”besloot Ryan.

Schuiven naar boven