binance beveiliging

De strijd van Binance tegen crypto-criminaliteit

Tigran Gambaryan (Global Head of Intelligence and Investigations) deelt de feiten, cijfers en statistieken achter onze inspanningen om financiële cybercriminaliteit in het afgelopen jaar te bestrijden.

Binance beveiliging

In de laatste maanden van 2021 begon Binance met het bouwen van wat misschien wel het meest robuuste beveiligings- en onderzoeksteam in de branche zou worden. Sterker nog, gezien de mensen die we nu hebben en de tools die we tot onze beschikking hebben, is het misschien wel de sterkste in de hele financiële sector.

Dit zijn grote claims, ik weet het.

Nu het jaar ten einde loopt, wil ik een deel van het fantastische werk delen dat is gedaan als onderdeel van onze toewijding om het crypto-ecosysteem en, belangrijker nog, zijn miljoenen gebruikers te beschermen.

Een team van wereldklasse

Criminaliteit bestrijden begint met de juiste mensen.

In een tijdsbestek van een jaar heeft ons beveiligings- en nalevingsteam – tot groot ongenoegen van de criminelen die er zijn – zijn personeelsbestand met meer dan 500% verhoogd.

Er zijn geen directe inkomsten uit investeringen in de mensen, tools en initiatieven om cybercriminaliteit te bestrijden, maar we blijven dit doen omdat het het juiste is om te doen.

Gezien wat we samen hebben kunnen bereiken, is het een waardevolle investering geweest.

Sinds november 2021 heeft Binance bijvoorbeeld gereageerd op meer dan 47.000 rechtshandhavingsverzoeken met een gemiddelde reactietijd van drie dagen, wat sneller is dan welke traditionele financiële instelling dan ook – waarvan sommige maanden kunnen duren, waarna het geld op is.

Veel van de mensen met wie ik in het beveiligingsteam van Binance werk, zijn afkomstig van ‘s werelds beste onderzoeksorganisaties en wetshandhavingsinstanties.

Ze brengen een schat aan ervaring van wereldklasse met zich mee.

Voor Binance was ik meer dan tien jaar Special Agent bij de Internal Revenue Service-Criminal Investigation (IRS-CI) Cyber Crimes Unit. Ik leidde succesvolle onderzoeken om degenen die getroffen waren door Mt Gox te helpen en de corrupte DEA-agent in de Silk Road-zaak te ontdekken.

Mijn collega, Matthew Price, heeft ook een schat aan ervaring op dit gebied dankzij zijn werk als voormalig IRS Criminal Investigation-agent. Hij was bijvoorbeeld de hoofdagent bij zowel het Bitcoin Fog- als het Helix/Grams-onderzoek.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in die specifieke gevallen, geeft Wired-journalist Andy Greenbergs boek Tracers In The Dark: The Global Hunt For The Crime Lords Of Cryptocurrency veel meer details over ons werk in die tijd.

Aan deze lijst hebben we een darkweb-expert van Europol – Nils Andersen-Röed, die ook voorkomt in het boek van Greenberg – een voormalige rechercheur van het Amerikaanse ministerie van Financiën, en een sanctie-expert met meer dan 17 jaar ervaring in traditionele en digitale financiën, waaronder vele anderen.

Binance heeft hard gewerkt om ‘s werelds toonaangevende crypto-beveiligings- en onderzoeksteam op te bouwen vol met de beste experts. Het is veilig om te zeggen dat we ongelooflijk talent voor wetshandhaving hebben ingehuurd.

We zullen blijven groeien en blijven zoeken naar toptalent van over de hele wereld om zich bij ons aan te sluiten.

binance wallet

Wereldwijde wetshandhaving

Buiten de muren van Binance hebben we relaties met wetshandhavers over de hele wereld versterkt en opgebouwd. Dit heeft ertoe geleid dat ons team sinds november 2021 heeft gereageerd op meer dan 47.000 rechtshandhavingsverzoeken, zoals eerder vermeld.

We reageren snel, vrijwel zeker sneller dan wie dan ook, terwijl we er ook voor zorgen dat we elke zaak met de grootst mogelijke aandacht voor detail behandelen.

Soms hebben autoriteiten gewoon ons advies over een zaak nodig. En soms zijn we nodig vanwege ons arsenaal aan onderzoekstools en -software en ervaring met het volgen van de gegevens.

Als bedrijf met miljoenen gebruikers, die altijd op de eerste plaats komen, zorgen we er ook voor dat elk verzoek ruim binnen de grenzen van de privacy en rechten van gebruikers valt. Elk verzoek doorloopt een strikt proces en grondig juridisch onderzoek om de geldigheid en urgentie ervan te beoordelen.

En dankzij het werk dat we hebben gedaan met onze rechtshandhavingspartners, zijn we erin geslaagd om miljoenen dollars terug te vorderen voor slachtoffers van cybercriminaliteit.

We hebben ook de voordelen en groei gezien van ons Global Law Enforcement Training Program, dat we hebben opgezet om wetshandhavers en openbare aanklagers over de hele wereld te helpen bij het opsporen van financiële en cybercriminaliteit en om te helpen bij de vervolging van kwaadwillenden.

Het afgelopen jaar heeft dit programma ertoe geleid dat we onze voorkennis en expertise in de loop van meer dan 70 workshops en trainingssessies hebben gedeeld met wetshandhavers en openbare aanklagers in verschillende landen – van Azië tot Europa en Noord- en Zuid-Amerika.

De lijst omvat Argentinië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Israël, Nederland, de Filippijnen, Zweden, Zuid-Korea, Thailand en het VK – om er maar een paar te noemen.

Het trainingsprogramma voor wetshandhaving is echt het eerste in zijn soort en een aanwinst voor de crypto-industrie als het gaat om het erkennen van het belang van wereldwijde beveiliging en naleving.

Tijdens de workshops leren deelnemers van onze senior onderzoekers en compliance-experts.

We behandelen de basisprincipes van crypto en de onderliggende technologie, de evoluerende wetten en branchevoorschriften, en, cruciaal, de tools en methoden die ons team gebruikt om cybercriminaliteit te bestrijden.

Vooruit bouwen

Laat dit de nee-zeggers en aspirant-criminelen weten: crypto is niet het criminele instrument dat de media vaak beweren te zijn. Evenmin is het een wetteloos domein dat wordt beheerst door crypto-exchanges die weigeren samen te werken met wetshandhavers.

Crypto is GEEN veilige haven voor illegale activiteiten. Ik weet dat dit in ieder geval de waarheid is voor Binance.

Om samen te vatten, in 2022 heeft ons team:

  • Gereageerd op meer dan 47.000 rechtshandhavingsverzoeken
  • Meer personeel op het gebied van beveiliging en naleving met meer dan 500%
  • Deelgenomen aan meer dan 70 anti-cybercriminaliteitsworkshops met wereldwijde wetshandhavers
  • Werd het eerste blockchain- en cryptobedrijf dat toetrad tot de National Cyber-Forensics and Training Alliance (NCFTA)

De lijst hier is slechts een klein, zij het cruciaal, deel van het werk dat ons beveiligings- en nalevingsteam het afgelopen jaar heeft verricht. Het zwaartepunt van wat we doen, gebeurt achter de schermen, verborgen voor de schijnwerpers en zelden erkend door de media of het grote publiek.

Terwijl we deze prestaties vieren, wordt ons team elke dag gevoed door de kleine overwinningen: de slechte actoren die we helpen stoppen, de mensen aan wie we gestolen geld kunnen teruggeven en de wetshandhavers die bevoegd zijn om zaken op te lossen met behulp van de kennis van onze werkplaatsen.

Bij Binance erkennen we dat de duurzame en veilige groei van het gehele crypto-ecosysteem samenwerking en dialoog met wereldwijde wetshandhavers vereist, en ik kijk ernaar uit om die uiterst belangrijke samenwerking in de komende maanden en jaren voort te zetten.

binance beveiliging

Schuiven naar boven