blue team

Cryptocurrency fondsen

Er blijven nog steeds allerlei mensen in de wereld die andere mensen oplichten of afpersen. Er werd een ouderwetse shakedown uitgevoerd. Lees hier het verhaal van The Island Now.

Great Neck-inwoner Steven Nerayoff is in Brooklyn aangeklaagd wegens afpersingskosten waarbij een terugbetaling in cryptocurrency werd geëist, zei het Amerikaanse advocatenkantoor daar.

Nerayoff, 48, een technisch ondernemer, samen met een medewerker, Michael Hlady, voerde een “ouderwetse shakedown” uit, in de woorden van Richard P. Donoghue, Amerikaanse advocaat voor het Eastern District van New York, tegen een in Seattle gevestigde start cryptocurrency-bedrijf voor $ 13 miljoen.

Nerayoff werd vrijgegeven op $ 750.000 obligatie na zijn verschijning op de rechtbank afgelopen woensdag, volgens een persbericht van het kantoor van Donoghue.

“Dit kantoor en onze partners bij de FBI zijn toegewijd aan het beschermen van bedrijven tegen afpersing, of het nu gaat om Amerikaanse dollars of cryptocurrency,” zei Donoghue.

Nerayoff is adviseur geweest voor meer dan 25 op cryptocurrency gebaseerde projecten en heeft platforms opgericht in de wereld van de technologische valuta. Nerayoff en Hlady dreigden naar verluidt het bedrijf te vernietigen als miljoenen dollars aan de cryptocurrency Ether niet aan hen werden geleverd.

“Wanneer je de lagen van deze zaak afpelt, wordt een eeuwenoud afpersingsschema onthuld met een moderne draai,” zei William F. Sweeney Jr., verantwoordelijk directeur van de FBI.

Het kantoor van de Amerikaanse advocaat zei dat het slachtofferbedrijf, wiens naam niet is vrijgegeven, cryptocurrency gebruikt als beloning voor terugkerende klanten om webverkeer naar klanten te genereren.

Bron: The Island Now

Schuiven naar boven