Bitcoin slechter dan funds

Crypto Hedge Funds presteerden in 2021 slechter dan Bitcoin

Volgens Crypto Fund Research presteerden actief beheerde cryptocurrency-hedgefondsen vorig jaar slechter dan Bitcoin tijdens de bull run van de grootste digitale activa.

300% stijging Bitcoin

Het gemiddelde rendement van het fonds was 166%, vergeleken met een stijging van meer dan 300% in Bitcoin. Tijdens de golf van 2017 waren de winsten ongeveer 1,100% toen het dominante token het reguliere bewustzijn binnendrong met een toename van 1,375%, aldus de onderzoeker. De datatracker heeft de namen van de best presterende fondsen niet vrijgegeven.

Hoewel de fondsen als geheel aanzienlijk ondermaats presteerden, overtroffen een paar breakout-managers die long bets deden en investeerden in gedecentraliseerde financieringsprojecten het gemiddelde. Volgens de voorlopige gegevens van Crypto Fund Research boekte ten minste één fonds een winst van meer dan 700%. Minstens 10 fondsen registreerden een groei van meer dan 300%.

Grootste cryptocurrency verviervoudigd in 2020

“De best presterende fondsen waren fondsen die alleen long waren”, zegt Josh Gnaizda, oprichter van Crypto Fund Research. “Sommigen van hen hebben misschien zelfs een hefboomwerking gehad. Het kan ook zijn dat ze naast Bitcoin blootstelling hebben aan crypto’s die het ook goed hebben gedaan. Sommige van de DeFi-producten hebben het dat jaar heel goed gedaan.”

DeFi staat voor gedecentraliseerde financiële toepassingen, waarvan het gebruik vorig jaar explodeerde om leningen, handel en andere functies mogelijk te maken zonder het gebruik van tussenpersonen zoals banken. Velen van hen gaven hun eigen tokens uit, die aanzienlijk stegen.

Crypto Fund Research zei dat het vanwege wettelijke redenen de rendementen van individuele fondsen voor het hele jaar niet kan delen. Eind 2020 waren er ongeveer 820 cryptofondsen, iets minder dan het jaar ervoor, aldus het bedrijf.

In Nederland zijn er atlijd nog een paar grote Crypto Fondsen, waaronder Icoinic en Maven11. Deze fondsen gebruiken speciale technieken om hun winsten te vergroten. Ook hebben ze vaak meerdere fondsen.

Schuiven naar boven