pwc rapport

Crypto Fondsen en Marktmanipulatie

Het is niet eenvoudig om een ​​crypto-fondsbeheerder te zijn. Evenals onhandelbare markten en ongrijpbare waarderingen, is er de toenemende concurrentie en druk op de vergoedingen. En de prestaties waren mat: het eerste kwartaal rapport van Vision Hill liet zien dat actieve fondsen gemiddeld dit jaar tot nu toe onder de bitcoin hebben achtergebleven. Bitcoin bleef redelijk goed, maar de Altcoins lieten het op vele fronten liggen.

Minder Crypto Fondsen in 2019

De bearmarkt van 2018 leidde tot de sluiting van veel crypto-fondsen. Veel Crypto Fondsen konden het niet meer aan. Uit een rapport van PwC en Elwood Asset Management van afgelopen week bleek dat er veel minder actieve fondsen bestaan ​​dan we hadden geloofd.

Het rapport wees er ook op dat, gegeven een mediane managementvergoeding van 2% en een mediane fondsomvang van $ 4 miljoen, operationele duurzaamheid moeilijk is: $ 80.000 recurring inkomen is niet voldoende om salarissen en andere overheadkosten te dekken.

In het rapport

In het PwC / Elwood-rapport worden enkele stappen genoemd die door fondsen worden genomen om terugkerende inkomsten, zoals market making- en adviesrollen, te stimuleren. Het overziet echter één potentieel belangrijke bron van inkomsten, crypto-leningen. Fondsen zouden hun vermogen kunnen uitlenen tegen een vergoeding. Gezien de groeiende vraag naar cryptoleningdiensten, zou deze potentiële inkomstenstroom voldoende kunnen zijn om een ​​aantal fondsen een grotere overlevingskans te geven en liquiditeit en diversiteit in de sector te injecteren.

pwc rapport

Oplossing voor de nieuwe beleggers
Een oplossing zou kunnen zijn voor beleggers om erop aan te dringen dat de fondsen die zij steunen niet deelnemen aan dit soort krediet leningen. Maar gezien de moeilijkheid om kosten te dekken met lagere beheerskosten, zou dit het minder waarschijnlijk maken dat compliantegoeden overleven. En als het rendement van de kredietverlening de prestaties van het fonds verbetert, ben ik dan niet verplicht om het best mogelijke rendement te behalen voor mijn beleggers? De meeste beleggers in crypto hedgefondsen zijn zelf instellingen, die ook worden beoordeeld op hun prestaties. Er is voorlopig weinig reden om erop aan te dringen dat er minder geld wordt uitgeleend. PwC is een mooi bedrijf dat vele rapporten uitbrengt.

Regelgeving en transparantie

Regelgeving zou kunnen komen en regels vaststellen voor transparantie en overzicht, zoals gebeurt in traditionele financiën. Maar toezichthouders zijn nog steeds bezig hun hoofden rond de crypto-ruimte te krijgen, en doen dit met een voorzichtig tempo.

Bij gebrek aan duidelijke regels bij crypto fondsen, is het aan de sector om de ontwikkelingen om de crypto-fondsadministratie in het oog te houden. Het is immers in zijn eigen belang om te zorgen voor een soepele en robuuste markt. De Crypto Fondsen kunnen het natuurlijk zelf ook doen.

regelgeving crypto fondsenMaar zelfregulering heeft zijn eigen risico’s en is moeilijk uit te voeren in een zo ondoorzichtige activiteit als crypto-lening van activa. Het is waar dat op blockchain gebaseerde transacties voor iedereen zichtbaar zijn – maar de meeste crypto-lening van activa zal waarschijnlijk als een overeenkomst tussen twee partijen buiten de keten plaatsvinden.

Als de praktijk echter zonder enige begeleiding wordt verspreid, kan het systeemrisico toenemen. Zoals de traditionele markten in 2008 zagen, zorgde het verweven web van activabedrijven door middel van ondoorzichtige kredietovereenkomsten ervoor dat instellingen kwetsbaar werden en investeerders in de lucht grepen. Toen zijn vele bedrijven in de aandelenwereld Rekt gegaan en daardoor veel geld hebben verloren.

Crypto-markten hebben voldoende hindernissen om te overwinnen om de algemene acceptatie te bereiken. We moeten ervoor zorgen dat verborgen risico’s die zich voor onze eigen neus ontwikkelen, niet een van hen zijn. Als we dit met z’n allen willen bereiken en de crypto markt groter willen maken, hebben we alle kennis nodig en meer regelgeving. Regelgeving moet er voor zorgen dat we met z’n allen crypto groot kunnen maken.

Schuiven naar boven