bitcoin us

Crypto Fonds in de US

Ook in de US zijn vele Crypto Fondsen. Zo ook Fidelity.

Een doorlopende cryptocurrency bear-markt doet de interesse voor Fidelity’s nieuwe institutionele cryptocurrency-producten niet afnemen.

Fidelity Digital Assets, een nieuw bedrijf dat vorig jaar door de investerende gigant werd opgericht, heeft zijn cryptocurrency custody en handelsuitvoeringsoperaties stilletjes uitgerold. In de afgelopen paar maanden was het volgens zijn topman al functioneel bij institutionele beleggers zoals hedgefondsen en family offices. Zoals we zien zijn ze overal op de wereld nog druk bezig met Crypto Fondsen.

De ineenstorting van de cryptocurrency prijzen in het afgelopen jaar “hebben geen impact gehad” op het opstaan. “Als je een crypto-fonds hebt opgezet op het hoogtepunt van de markt, dan zul je dit waarschijnlijk pijn doen.”

Vergelijk Nu De Crypto Fondsen

bitcoin us

Bitcoin eind 2017

Bitcoin, samen met duizenden andere digitale munten, leidde eind 2017 tot koopjes bij retailbeleggers. ‘S Werelds grootste cryptocurrency is met meer dan 80 procent gedaald sinds het hoogtepunt van bijna $ 20.000 aan het einde van 2017 en handelde vrijdag rond $ 3.789.

Fidelity heeft onderzoek laten doen naar het niveau van die interesse van de crypto munten. Het bedrijf interviewde ongeveer 450 instellingen, van rijke families tot hedge funds, pensioenen en dotaties. Ongeveer 22 procent van de respondenten is volgens de bevindingen al eigenaar van cryptocurrency.

“Als er iets is, worden ze nu net zo aangemoedigd als toen de prijzen hoger waren,” zei Jessop.

Fidelity’s nieuwe bedrijf zal transacties uitvoeren op meerdere beurzen voor deze professionele beleggers. Het behandelt ook de bewaring of de veilige opslag van digitale activa. Tot Fidelity was er een merkbaar gebrek aan een groot in de VS gevestigd bedrijf in dat bedrijf.

Fidelity breidt de jurisdictie uit over waar het zaken kan doen. En het aanbod is niet one-size-fits-all. Sommige klanten gebruikten het platform in januari, terwijl het voor andere klanten maart was. Anderen kunnen wachten tot september, zei hij.

“Het hangt echt af van de feiten en omstandigheden van elke klant,” zei Jessop.

Jessop zei dat veel institutionele beleggers nog steeds in de “afwachting” -modus zitten als het erom gaat geld in crypto te stoppen.

“Op een gegeven moment zal er een aantrekkelijk instappunt zijn,” zei Jessop. “Maar op dezelfde manier willen mensen niet vroeg zijn, ook al zijn we ver van de hemel.” De bearmarket kan nog wel even duren.

Fidelity en volatiele Crypto

Veel van die aarzeling heeft te maken met volatiliteit, zei hij. Het is bekend dat de digitale valutamarkt in één dag met 10 procent daalt of zakt. Hoewel de prijzen in 2019 relatief stabiel waren, zijn mensen nog steeds op hun hoede voor die plotselinge prijsbewegingen. Dit heeft de Fidelity-enquête onderzocht. Dat probleem moet worden opgelost naarmate de marktstructuur volwassen wordt, zei Jessop. Dan worden prijzen stabieler en willen meer mensen meedoen met de beleggingen.

Onderwijs is een andere wegversperring voor meer acceptatie door investeerders. Jessop zei dat hoe hoger opgeleid een bedrijf was over het onderwerp, hoe groter de kans dat ze cryptocurrency zouden houden.

Schuiven naar boven