bitvavo en luna

Bitvavo geeft geld van Luna terug aan handelaren

Bitvavo nieuws:

Bitvavo-gebruikers ontvangen de Euro-waarde van hun LUNA-positie op de stoptijd EN behouden hun LUNA. Raadpleeg de paragraaf “Impact op gebruikers” hieronder voor meer informatie over de LUNA-compensatieregeling.

Als onderdeel van ons listingbeleid om onze gebruikers te beschermen en een transparante markt voor digitale activa op te bouwen, heeft Bitvavo voortdurend gemonitord en toezicht gehouden of de beursgenoteerde virtuele activa hun noteringskwalificaties behouden.

In de afgelopen dagen ondervond LUNA grote prijsschommelingen vanwege de zorgen over de stabiliteit van UST, wat een door USD ondersteunde stablecoin zou moeten zijn, gekoppeld aan LUNA, zoals hier gisteren is uitgelegd.

Overboekingen

Het Terra (LUNA) netwerk is gestopt op blokhoogte 7.607.789. Stortingen en opnames voor het Terra (LUNA) netwerk werden tijdelijk opgeschort op 2022-05-13. Meer informatie hier.

Bitvavo heropent stortingen en opnames voor het Terra (LUNA)-netwerk zodra het netwerk stabiel is. We zullen gebruikers niet op de hoogte stellen in een verdere aankondiging.

Handel op Bitvavo

Om onze gebruikers te beschermen tegen extreme prijsschommelingen en gezien de beperkte beschikbare liquiditeit, werd de handel in LUNA-EUR gepauzeerd op 2022-05-13 om 8:20 uur (CET), aangezien het LUNA-netwerk is stopgezet.

Impact op gebruikers

Gebruikers kunnen momenteel geen LUNA verhandelen en overdragen. Omdat dit zou kunnen resulteren in een ongewenste blootstelling aan LUNA (voor gebruikers die momenteel LUNA hebben), heeft Bitvavo besloten om onze gebruiker het volgende aan te bieden:

Gebruikers ontvangen de EUR-waarde van hun LUNA op het moment dat de LUNA-EUR-handel werd gepauzeerd 13-05-2022 8:20 AM (CET). Dit bedrag wordt later vandaag automatisch toegevoegd aan je account (terwijl je je LUNA nog hebt) en zal zichtbaar zijn in je transactiegeschiedenis.

De waardering van LUNA wordt bepaald op basis van:
– Laatste handelsprijs op Bitvavo (0.00005 EUR)
– Hoogste prijs op Binance rond stopzetting van de handel (LUNA-BUSD: 0,00008990 BUSD om 09:23 CEST)
– Hoogste prijs op FTX rond stopzetting van de handel (LUNA-USDT: 0,000039 USDT om 09:12 CEST)
We (i) namen de hoogste koers van het bovenstaande (dat was 0,00008990 BUSD), (ii) converteerden dit naar EUR (ii) en boden een premie hierop aan, wat resulteerde in 0,00009 EUR per LUNA.
Gebruikers zullen – bovenop het bovenstaande – hun LUNA kunnen opnemen en verhandelen zodra de LUNA-blockchain opnieuw is opgestart.

Door klanten zowel de EUR-waarde van hun LUNA te bieden op het moment dat de handel werd gepauzeerd en de mogelijkheid om hun LUNA in een later stadium in te trekken en te verhandelen, neemt Bitvavo het voortouw bij het creëren van een solide en transparante handelsomgeving zodat gebruikers kunnen handelen met vertrouwen door continu en systematisch toezicht op beursgenoteerde virtuele activa.

Voor meer info over Bitvavo, lees de Bitvavo pagina.

Schuiven naar boven