bitonic exchange

Bitonic ziet Bitcoin onder de 20.000 zakken.

De waarde van de Bitcoin is vrijdag onder de 20.000 dollar gezakt, wat het eerste keer is in anderhalf jaar. Beleggers vrezen dat de hogere rentetarieven van de Amerikaanse Federal Reserve tot economische krimp leiden, wat cryptomunten zoals de Bitcoin als risicovolle investeringen doet lijken.

Hierdoor zijn ook de aandelenbeurzen fors gedaald. Deze maand heeft het vertrouwen in digitale valuta een knauw gekregen door problemen bij cryptobedrijven, waaronder de ineenstorting van cryptomunt Terra en de bevriezing van transacties bij cryptobank Celsius Network.

Bitonic ziet waarde dalen

De koers van Bitcoin op het kantoor van Bitonic, een bedrijf dat euro’s omwisselt in Bitcoins of andere cryptovaluta. Bijna dertig cryptobedrijven hebben vooralsnog afgezien van registratie bij De Nederlandsche Bank om een vergunning te krijgen om dit jaar te mogen doorgaan.

bitonic exchange

Marktwaarde verloren

In ongeveer een week tijd heeft de Bitcoin een derde van zijn marktwaarde verloren, waardoor er vele tientallen miljarden dollars zijn verdampt. Op 1 januari van dit jaar was de Bitcoin nog ruim 47.000 dollar waard, terwijl deze in september 2020 iets meer dan 10.000 dollar waard was. Mensen die voor december 2020 zijn ingestapt staan nog wel in de plus.

bitcoin adviseur

Advies ontvangen van een Bitcoin guru? Neem contact op met de Crypto Adviseur!

Schuiven naar boven