bitconnect

Bitconnect geld teruggehaald door de VS, waarde 56 miljoen dollar

VS verkopen cryptocurrency ter waarde van $ 56 miljoen na recordbeslag in BitConnect-fraudezaak

  • Het Amerikaanse ministerie van Justitie zal $ 56 miljoen aan cryptocurrency verkopen die het in beslag heeft genomen als onderdeel van een enorme Ponzi-zaak tegen een man die het crypto-leenprogramma BitConnect promootte.
  • De BitConnect-zwendel zou duizenden mensen in de VS en in het buitenland hebben opgelicht uit meer dan $ 2 miljard aan bitcoin.
  • De Securities and Exchange Commission heeft in september BitConnect, de oprichter Satish Kumbhani en Glenn Arcaro, de hoofdpromotor van BitConnect in de Verenigde Staten, aangeklaagd.

Het Amerikaanse Equity Department zal voor 56 miljoen dollar aan digitaal geld veilen dat het in beslag heeft genomen als onderdeel van een monsterlijke Ponzi-samenzwering tegen een crypto-uitleenprogramma van de zeeman BitConnect, zeiden specialisten dinsdag.

Het ministerie van Justitie zei dat de liquidatie van het cryptografische geld volgt op de grootste recuperatie van een digitale valuta-afpersing tot nu toe door de Verenigde Staten.

Continues zullen worden gebruikt om overlevenden van de BitConnect-afpersing terug te betalen.

Het ministerie van Justitie

Het ministerie van Justitie ondersteunde overlevenden van die afpersing om een ​​site te bezoeken, https://www.justice.gov/usao-sdca/us-v-glenn-arcaro-21cr02542-twr, om vorderingen tot terugbetaling van de deal in te dienen.

Van die truc wordt beweerd dat hij van januari 2017 tot januari 2018 veel mensen in de VS heeft bedrogen met meer dan $ 2 miljard aan bitcoin door financiële financiers een rendement van wel 40% per maand aan te bieden, wat duidelijk zou worden gecreëerd door BitConnects impliceerde instabiliteit programmering uitwisseling bot.

Securities and Exchange Commission

Deze zaken waren een grap, zei de Securities and Exchange Commission in september in een claim tegen BitConnect, de auteur Satish Kumbhani en Glenn Arcaro, een man uit Los Angeles die de hoofdadverteerder van BitConnect in de Verenigde Staten was.

Zoals gedaagden wisten of achteloos negeerden, heeft BitConnect geen geldschieters overgedragen voor uitwisseling met de aangegeven Trading Bot, zei de SEC in de rechtszaak.

Alles bij elkaar genomen, hebben BitConnect en Kumbhani de activa van financiers overgeheveld voor hun eigen voordeel en het voordeel van hun partners, door die activa te verplaatsen naar geautomatiseerde portemonnee-adressen die beperkt zijn door Kumbhani, Arcaro, verschillende adverteerders, waaronder de Arcaro-promotors en andere obscure mensen.

Specialisten zeiden dat het plan wordt geaccepteerd als de grootste afpersing van digitale valuta op enig moment dat is aangeklaagd.

Het cryptografische geld dat werd verkocht, werd in beslag genomen uit 20 geautomatiseerde portefeuilles die werden beperkt door Arcaro, die op 1 september bekende intriges en verkeerde voorstelling van zaken die werden geïdentificeerd met het plan om op bedrieglijke wijze reclame te maken voor BitConnects-muntenaanbod en geavanceerde geldhandel.

Arcaro, 44, verwierf niet minder dan $ 24 miljoen uit commissies en verschillende termijnen

Arcaro gaf toe dat hij en anderen financiers voor de gek hielden over BitConnects impliceerde exclusieve innovatie, genaamd BitConnect Trading Bot en Volatility Software, en beweerde dat ze enorme ondernemingsvoordelen zouden opleveren door op onvoorspelbare digitale valutahandelsmarkten uit te wisselen.

In werkelijkheid heeft BitConnect een cursus gevolgd waarin Ponzi samenzweerde door eerdere BitConnect-financiers te betalen met contanten van latere geldschieters, zei het ministerie van Justitie in september.

Gevangenisstraf

Arcaro riskeert een zeer extreem denkbare straf van 20 jaar gevangenisstraf. Naar verwachting wordt hij op 7 januari veroordeeld.

Een regeringsrechter heeft afgelopen vrijdag het ministerie van Justitie en het Amerikaanse advocatenkantoor voor het zuidelijke district van Californië goedgekeurd om de digitale valuta te verkopen die in beslag is genomen door Arcaro, die instemde met de inbeslagname.

De SEC zei in haar claim dat BitConnect een vereniging zonder rechtspersoonlijkheid was die vier organisaties in het Verenigd Koninkrijk had ingeschreven, die nu allemaal oud of opgebroken zijn.

De verblijfplaats van Kumbhani, een 35-jarige inwoner van India, is onduidelijk, aldus de SEC.

Schuiven naar boven