twitter bitcoin

Bitcoin zal een grote rol spelen in de toekomst van Twitter

Twitter-CEO Jack Dorsey heeft uitgelegd dat Bitcoin een grote rol zal spelen in de toekomst van zijn socialemediabedrijf.

Twitter en Bitcoin

Tijdens Twitter’s tweede kwartaal 2021-conferentie over inkomsten op donderdag, sprak Dorsey, die een fervent Bitcoin-supporter is, over hoe ‘s werelds grootste cryptocurrency kan worden opgenomen in de producten en diensten van Twitter. Dit is de eerste keer dat de CEO een diepgaande openbare analyse heeft gemaakt van het plan van het bedrijf om het digitale activum in zijn systeem te integreren.

Dorsey over Bitcoin

Dorsey was van mening dat Bitcoin zijn concurrenten ver voor is wat betreft het worden van de eigen valuta van internet, en het zal een grote bijdrage leveren aan het in staat stellen van investeerders en klanten om overal ter wereld zaken te doen. Hij zei:

“Ik denk dat dit een groot deel van onze toekomst is. Ik denk dat er veel innovatie is boven geld, vooral omdat we nadenken over het meer decentraliseren van sociale media en het bieden van meer economische prikkels. Dus ik denk dat het enorm belangrijk is voor Twitter en aan Twitter-aandeelhouders dat we naar de ruimte blijven kijken en er agressief in investeren.”
twitter bitcoinDe socialemediagigant is van plan om Bitcoin samen te voegen met zijn producten zoals Super Follows, Commerce, Subscriptions en Tip Jar.
Dorsey zei ook dat Twitter in dit scenario niet alleen staat, aangezien hij een voorbeeld gaf van Facebook’s cryptoproject “Diem”, dat voorheen “Libra” heette.

 

 

Lees dit ook nog eens:

Twitter-CEO Jack Dorsey heeft zijn eigen Bitcoin-knooppunt opgezet

Jack Dorsey behoudt zijn positie als chief executive officer bij socialemediagigant Twitter.

Een eerder dit jaar gevormde commissie om het leiderschap van Twitter te beoordelen, heeft geconcludeerd dat de huidige managementstructuur met Dorsey aan het roer voldoende is, meldde Bloomberg dinsdag, daarbij verwijzend naar een bedrijf dat over de kwestie heeft ingediend.

  • “De raad van bestuur zal de prestaties van het bedrijf en het management blijven evalueren op basis van een reeks factoren, waaronder het bedrijfsplan van het bedrijf en de vastgestelde mijlpalen”, aldus de indiening, terwijl het vertrouwen uitdrukt in het bestaande leiderschap.
  • Het panel dat een mogelijke leiderschapsverandering beoordeelde, omvatte vertegenwoordigers van de activistische investeerder Elliott Management Corp., die in februari een groot belang in Twitter nam.
  • Het bedrijf had aanvankelijk oog voor veranderingen in het management van het bedrijf, met de mogelijke verwijdering van Jack Dorsey als CEO, volgens een Bloomberg-rapport destijds op basis van bronnen.
  • Twitter-aandelen wonnen ongeveer 1% in de uitgebreide handel op het nieuws van dinsdag.
  • De beslissing om Dorsey te behouden is ook een goedkeuring van zijn vermogen om gelijktijdig twee openbare bedrijven te leiden. Samen met Twitter staat hij ook aan het hoofd van betalingsbedrijf Square, dat onlangs bitcoin (BTC, +3,61%) treasury-holdings heeft bekendgemaakt en een ontwikkeleenheid voor cryptocurrency heeft.
  • Hoewel de beoordelingscommissie Dorsey aanhoudt als Twitter-chef, introduceerde het ook een plan dat het voor externe investeerders zoals Elliott gemakkelijker zou maken om de controle over te nemen door bestuursleden te vervangen, meldde Bloomberg.

Tot slot

Zo zie je maar dat Twitter en Bitcoin prima samen gaan.

Ook investeren in een crypto fonds? Zie alle Crypto Fondsen en ontdek de voordelen van de het investeren!

Schuiven naar boven