Bitcoin-posities op CME is verdubbeld

Het aantal open lange bitcoin-posities op CME is in oktober verdubbeld.

CME registreert een groeiende interesse in bitcoin-derivaten. BTC / USD is vergrendeld in een bereik vanuit een langetermijnperspectief. Traders verdubbelden het aantal open longposities op bitcoin-futures van 500 BTC naar meer dan 1000 BTC op de Chicago Mercantile Exchange (CME) in oktober.

In september bereikte dit cijfer 1300 BTC maar daalde na de lancering van Bakkt.

Eerder meldde CME een aanzienlijke toename van de interesse van grote spelers in bitcoin-futures tijdens het derde kwartaal. Het aantal openstaande contracten overtrof het cijfer van dezelfde periode vorig jaar met 61%.

Met name meldde Grayscale Investments dat in het derde kwartaal 84% van de nieuwe investeringen in haar cryptofondsen afkomstig was van hedgefondsen en andere institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en portefeuillebeheerders.

Institutioneel belang

Institutioneel belang wordt al lang aangeprezen als een voorwaarde voor een sterke bitcoin-rally. De eerste cryptocurrency werd echter het grootste deel van de maand verhandeld in een bereik. BTC / USD bereikte de hoogste stand van oktober op $ 8.840, het laagste niveau van de maand staat op $ 7.786. Op het moment van schrijven wisselt BTC / USD van dag tot dag 7.955 dollar, een daling met 2,66% per dag.

Schuiven naar boven