bitcoin futures

Bitcoin futures ETF debuteert met het hoogste ‘natuurlijke’ volume ooit

“Bitcoin futures ETF debuteert met het hoogste ‘natuurlijke’ volume ooit op de eerste dag van $ 1 miljard”

ProShares’ Bitcoin Strategy exchange-traded fund (BITO) zag het hoogste ‘natuurlijke’ volume ooit voor een ETF, met een cijfer van iets meer dan $ 1 miljard aan het einde van de openingsdag.

Het is de tweede overall, net achter de Blackrock US Carbon Transition Readiness ETF, die bij zijn debuut in april een volume van $ 1,16 miljard boekte.

De op Bitcoin-futures gebaseerde ETF van ProShare, gelanceerd op de New York Stock Exchange (NYSE) op 19 oktober met een openingsprijs van $40,88. Volgens gegevens van TradingView sloot BITO de dag af op $ 41,94, waarbij in totaal 24,313 miljoen aandelen van eigenaar wisselden, wat neerkomt op een eerste dagvolume van iets meer dan $ 1 miljard.

In een reactie op de prestaties van de BITO op de openingsdag, tweette Eric Balchunas, senior ETF-analist van Bloomberg, dat de ETF van ProShares aantoonbaar de grootste was in termen van “natuurlijke” of “basisbelang”.

Als we ETF’s niet uitsluiten waar hun Day One-volume letterlijk een vooraf geplande gigantische belegger of BYOA (niet natuurlijk) was, staat het nog steeds op nummer 2 in het algemeen. Hier is die lijst. De reden waarom sommige van deze IMO niet moeten worden opgenomen, is dat ze niet echt het basisbelang vertegenwoordigen.

bitcoin futures

570 miljoen instroom bij BTC futures

Naar verluidt was er op de eerste dag $ 570 miljoen aan instroom voor BITO, wat suggereert dat de ETF van ProShares zichzelf zou kunnen rangschikken als een zwaargewicht in de sector in termen van nettostromen van het eerste jaar voor een eerste-naar-markt single commodity ETF in 12 maanden.

Volgens gegevens van FactSet zijn goud en zilver de twee beste single commodity-ETF’s die het peloton leiden, met stromen in het eerste jaar van respectievelijk $ 3 miljard en $ 1,7 miljard. Buiten de grondstoffen was de grootste stroom in het eerste jaar voor een ETP van $ 5,351 miljard voor de Invesco QQQ Trust.

Vraagt ​​u zich af hoe groot de nieuwe bitcoin futures-ETF’s kunnen worden?

De witboeken die we vorige week bij de SEC hebben ingediend, bevatten enige context. Hier is bijvoorbeeld een tabel van de nettostromen van het eerste jaar naar elke first-to-market single commodity ETF (FactSet-gegevens).

Resultaat van de ETF

“Het andere resultaat van vandaag is dat het het leven van de volgende ETF’s in de rij veel moeilijker maakt om te slagen. Tijd is van essentieel belang. Elke dag telt, want als een ETF eenmaal bekend staat als ‘the one’ en tonnen liquiditeit heeft, is het vrijwel onmogelijk om te stelen.’

Na de ETF-lancering van ProShares op dinsdag, schetste voorzitter Gary Gensler van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in een interview waarom hij, en de SEC, de voorkeur geven aan ETF’s die worden ondersteund door Bitcoin-futures in plaats van de spotprijs van BTC.

“BTC-futures staan ​​de afgelopen vier jaar onder toezicht van het zusterbureau van de SEC, The Commodities Futures Trading Commission. Je hebt iets dat de afgelopen vier jaar onder toezicht staat van een federale toezichthouder en het is ook in de jurisdictie van de SEC opgenomen door de Investment Company Act van 1940, “zei hij.

Valkyrie’s op Bitcoin-futures gebaseerde ETF zal deze week het tweede product zijn dat zich bij BITO op de NYSE voegt. Het veranderde brutaal zijn ticker in BTFD, wat jargon is voor Buy The F-ing Dip.

Schuiven naar boven