vae crypto licentie bnance

Binance krijgt zijn eerste Gulf crypto-licentie in Bahrein

‘s Werelds grootste cryptocurrency-exchange Binance heeft een crypto-asset service provider-licentie gekregen van de centrale bank van Bahrein, de eerste dergelijke licentie in de Gulf Cooperation Council (GCC), zeiden het bedrijf en de bank dinsdag .

“De licentie van Bahrein is een mijlpaal in onze reis naar volledige licenties en gereguleerde over de hele wereld”, zei Binance Chief Executive Officer CEO Changpeng Zhao in een gezamenlijke verklaring met de Bahreinse autoriteiten.

Binance in de VAE

De wettelijke vereisten zullen “gebruikers beschermen met een sterk beleid ter bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering”, voegde hij eraan toe.

Financiële regelgevers over de hele wereld hebben zich op Binance gericht, waarbij sommigen het platform van bepaalde activiteiten verbannen en anderen consumenten waarschuwden dat het geen vergunning had om in hun rechtsgebied te opereren.

binance crypto

De licentie maakt handel in crypto-activa, bewaardiensten en portefeuillebeheer mogelijk, aldus de verklaring.

Binance bouwt ook aan zijn aanwezigheid in de Golfbuur, de Verenigde Arabische Emiraten.

Dubai World Trade Center en Crypto

In december zei het dat het samenwerkte met het Dubai World Trade Center (DWTC) om daar een internationaal ecosysteem voor virtuele activa op te zetten en te helpen bij de ontwikkeling van regelgeving voor virtuele activa.

Dubai, een van de zeven emiraten van de VAE, heeft vorige week zijn eerste wet aangenomen die virtuele activa regelt en heeft een regelgever opgericht om toezicht te houden op de sector.

 

Schuiven naar boven