binance platform

Binance CEO onthult iets belangrijks

De CEO van Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency-uitwisseling naar volume, heeft informatie vrijgegeven over hoe u op het handelsplatform kunt worden vermeld.

Het belangrijkste criterium voor het vermelden van een cryptocurrency op Binance is het aantal gebruikers, zei CEO Changpeng Zhao, ook wel bekend als “CZ”, maandag in een Forbes-interview.

CZ noemt factoren

CZ zei verder dat er veel andere factoren zijn, zoals het aantal actieve adressen op blockchain, het publiek op sociale media en code-commits. Het aantal gebruikers is echter “de belangrijkste statistiek”, zei hij en voegde eraan toe:

“Als een munt een groot aantal gebruikers heeft, dan vermelden we deze. Dat is het overweldigende significante kenmerk. Denk bijvoorbeeld aan meme-tokens, hoewel ik het persoonlijk niet begrijp, als het door een groot aantal gebruikers wordt gebruikt, vermelden we het. We gaan voor de gemeenschap, mijn mening doet er niet toe.”

Volgens de lijsttips van Binance van zijn CEO, is het aantal gebruikers slechts een van de vele factoren voor het aanbieden van een token op de crypto-uitwisseling. “Als je veel gebruikers hebt, heeft je product waarde. Dat is het gemakkelijkst te meten. Neem de gebruikersstatistieken op in het aanvraagformulier. Het zal aanzienlijk helpen’, luidt de verklaring van de CEO over Binance-lijsten.

cz binance

Sergei Khitrov zijn check

Volgens Sergei Khitrov, oprichter van het op cryptolijst gerichte platform check. Soms hoeven grote crypto-uitwisselingen zoals Binance geen kleine tokens te vermelden, omdat ze voornamelijk verdienen aan handelsvolumes in plaats van lijsten.

“Dit is een van de belangrijkste problemen die veel projecten niet begrijpen. Ze moeten beginnen met het opbouwen van een gemeenschap. En dat betekent niet 500 of 10.000 mensen in een Telegram-kanaal, maar een veel groter publiek”, vertelde Khitrov aan Crypto-fondsen.nl. Hij voegde eraan toe dat makers van tokens wordt aanbevolen om te beginnen met kleinere uitwisselingen.

Op het moment van schrijven ondersteunt Binance in totaal 346 cryptocurrencies, waaronder grote cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH), evenals populaire meme-tokens zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB), volgens gegevens van CoinGecko. Het dagelijkse handelsvolume van Binance wordt geschat op $ 28 miljard.

Ter vergelijking: OKEx, de op een na grootste cryptobeurs qua handelsvolumes, heeft 312 munten genoteerd en heeft een handelsvolume van ongeveer $ 7 miljard. De in de Verenigde Staten gevestigde crypto-uitwisseling Coinbase ondersteunt slechts 123 tokens met een dagelijks handelsvolume van ongeveer $ 6 miljard.

Sommige grote gecentraliseerde beurzen (CEX) hebben meer tokens vermeld dan Binance, waarbij Bittrex op het moment van schrijven meer dan 450 cryptocurrencies vermeldt.

Binance DEX

In tegenstelling tot een CEX zijn gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX) ‘s werelds grootste platforms in termen van het aantal beursgenoteerde cryptocurrencies, aangezien DEX’s zoals PancakeSwap geen contact met een beurs of toestemming vereisen. Als zodanig heeft PancakeSwap, een DEX die draait op de Binance Smart Chain, meer dan 3.200 beursgenoteerde tokens, terwijl Uniswap meer dan 1.800 cryptocurrencies vermeldt.

Vorige maand vermeldde PancakeSwap het Squid Game (SQUID)-token, een cryptocurrency-zwendel geïnspireerd door de gelijknamige Netflix-show, die een paar dagen na de lancering meer dan 45.000% groei optekende. Het token wordt vermeld op de crypto-website CoinMarketCap, die eigendom is van Binance, terwijl concurrenten zoals CoinGecko zich hebben teruggetrokken van de vermelding van SQUID omdat het “waarschijnlijk oplichterij” was.

Schuiven naar boven