De Nederlandse bank

AMDAX eerste cryptobedrijf bij DNB

Een cryptocurrency-service die in Nederland actief is, is de eerste dergelijke entiteit die zich registreert bij de centrale bank van het land.

Volgens een persverklaring van het bedrijf op woensdag zei de Amsterdam Digital Asset Exchange (AMDAX) dat de registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) betekende dat het nu door kon gaan en cryptotransacties kon verwerken. Het bedrijf zal ook toestemming krijgen om digitale activa op te slaan en te bewaren onder de onlangs geïmplementeerde AML5-richtlijnen van de Europese Unie (EU) die op 21 mei van kracht werden.

Die richtlijnen, waarvan sommigen beweren dat ze cryptobedrijven in het hele land doden, zijn eerder dit jaar door het Nederlandse parlement aangenomen. Het in Amsterdam gevestigde AMDAX zei dat het particuliere investeerders zal ondersteunen met portefeuilles vanaf 2,5 bitcoin (ongeveer $ 27.000 to € 23.000 op het moment van schrijven).

AMDAX crypto fonds

De Nederlandse implementatie van de regelgeving is zeer strikt, meestal met aanvullende criteria voor cliëntbeoordelingen en voor het achterhalen van de herkomst van geld dat gebruikers willen investeren.

DNB past deze regelgeving “terecht toe”, zegt Valentino Cremona, medeoprichter en directeur van AMDAX. Omdat bitcoin vaak wordt geassocieerd met criminaliteit, heeft de markt een “duidelijk wettelijk kader” nodig, zei Cremona. De registratie van de beurs bij de centrale bank laat investeerders zien dat cryptocurrency “een volwassen activaklasse is, niet voor criminelen, maar voor slimme investeerders”, voegde hij eraan toe.

Schuiven naar boven