amazon en crypto

Amazon is klaar om een digitale valutaleider in te huren voor Crypto

E-commercegigant Amazon dompelt zijn vinger dieper in de crypto- en blockchain-werelden toen het een advertentie plaatste die op zoek was naar een nieuwe executive om toezicht te houden op hun digitale valutastrategie.

Digital Currency and Blockchain Product Lead

De functie is voor een ‘Digital Currency and Blockchain Product Lead’ die “in naam van klanten wil innoveren binnen de betalings- en financiële systemen” van Amazon en Crypto.

Het Payments Acceptance & Experience-team van het bedrijf is op zoek naar een “ervaren productleider” die zal werken aan de ontwikkeling van Amazon’s Digital Currency en Blockchain-strategie en productroadmap. Ze zullen nauw moeten samenwerken met teams in Amazon om de roadmap te ontwikkelen “inclusief de klantervaring, technische strategie en mogelijkheden, evenals de lanceringsstrategie.”

amazon en crypto

Cryptocurrency expertise

Deze persoon zal ook zijn expertise op het gebied van cryptocurrency, blockchain, Distributed Ledger en digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s) moeten gebruiken om “de argumenten te ontwikkelen voor de mogelijkheden die moeten worden ontwikkeld, de algehele visie en productstrategie te stimuleren en winst te maken leiderschap buy-in en investering voor nieuwe capaciteiten.” Ook voor Bitcoin advies en blockchain advies zijn er veel mogelijkheden, zo geven wij ook advies.

Hoewel een Bachelor’s Degree een startkwalificatie is, heeft MBA of gelijkwaardige ervaring de voorkeur. Ook vereist zijn minimaal tien jaar ervaring in product- of programmabeheer, productmarketing, bedrijfsontwikkeling of technologie, evenals een diep begrip van het digitale / cryptocurrency-ecosysteem en gerelateerde technologieën, naast andere kwalificaties.

Alleen al op basis van dit bericht is het niet duidelijk of Amazon overweegt of plannen heeft om zijn eigen digitale valuta te lanceren, of hoe dat eruit zou zien.

“We zijn geïnspireerd door de innovatie die plaatsvindt in de cryptocurrency-ruimte en onderzoeken hoe dit eruit zou kunnen zien op Amazon. We geloven dat de toekomst zal worden gebouwd op nieuwe technologieën die moderne, snelle en goedkope betalingen mogelijk maken, en we hopen die toekomst zo snel mogelijk naar Amazon-klanten te brengen”, vertelde een Amazon-woordvoerder aan Cryptonews.com, zonder verder uit te weiden.

In februari van dit jaar gaf Amazon aan bereid te zijn om de wereld van “digitale valuta” te verkennen door de lancering van wat leek op een in Mexico gebaseerd proefproject.

amazon crypto vacature

Vacature bij Amazon voor Crypto

In een vacature voor een Software Development Manager zei het bedrijf dat het op zoek was naar een technisch team om innovatieve betalingsproducten te bouwen voor klanten in opkomende markten, en dat ze “op zoek zijn naar een leider om ons te helpen bij het lanceren van een nieuw betalingsproduct beginnend met Mexico als ons eerste land van lancering” – een product dat “klanten in staat zou stellen hun contant geld [in] digitale valuta om te zetten”.

Het bedrijf maakte destijds geen melding van blockchain-technologie of cryptoassets.

Schuiven naar boven