crypto lobbyisten

Aantal cryptocurrency-lobbyisten bijna verdrievoudigd sinds 2018

Cryptocurrency-speculatie-manie heeft een subset van Amerikanen in beslag genomen en een klein leger van crypto-lobbyisten is neergedaald in het Congres. Onder de voorstanders van cryptovaluta die de belangen van de industrie in Washington, D.C. bevorderen, bevinden zich tientallen draaideurlobbyisten en functionarissen, waaronder de voormalige hoofden van meerdere financiële regelgevende instanties onder voormalig president Donald Trump. Recente onthullingen bieden een opzienbarende blik op de snel escalerende lobby-aanwezigheid van deze vluchtige industrie.

Belangrijkste bevindingen

  • Het aantal lobbyisten dat voorstanders van cryptocurrency vertegenwoordigt, is in slechts drie jaar bijna verdrievoudigd, van 115 in 2018 naar 320 in 2021. De uitgaven voor lobby die toe te schrijven zijn aan de cryptocurrency-sector verviervoudigden van $ 2,2 miljoen in 2018 tot $ 9 miljoen in 2021.
    De grootste lobbyisten in de cryptocurrency-sector waren Coinbase, Ripple Labs en Blockchain Association, die elk tussen 2018 en 2021 meer dan $ 2 miljoen aan lobbyen hebben uitgegeven.
  • Bedrijven en handelsgroepen meldden ook lobbyen over cryptocurrency-kwesties, waaronder de Amerikaanse Kamer van Koophandel, die 32 lobbyisten rapporteerde over cryptocurrency-kwesties en Meta Platforms (voorheen Facebook), die 27 meldden, plus nog eens vier lobbyen voor Diem, de inmiddels ter ziele gegane crypto-inspanning van Facebook .
  • Lobbyisten voor de crypto-industrie waren vorig jaar voormalige topfunctionarissen van de Commodity Futures Trading Commission, Securities and Exchange Commission en de Treasury Department, evenals voormalige wetgevers, waaronder Sen. Blanche Lincoln (D-Ark.), Sen. Mark Pryor (D- Ark.), Rep. Sean Duffy (R-Wis.) en voormalige hooggeplaatste congresmedewerkers.
  • Hoewel niet geregistreerd als lobbyisten, verlieten meer dan een dozijn draaideurfunctionarissen de regering om de belangen van cryptocurrency te dienen, waaronder de waarnemend stafchef van het Witte Huis (en CFPB-directeur) Mick Mulvaney; Trump SEC-voorzitter Jay Clayton; Trump OCC-chef Brian Brooks; Trump CFTC-voorzitter Christopher Giancarlo; en Obama’s ambassadeur in China en voormalig senator Max Baucus (D-Mont.).

 

Invoering

Cryptocurrencies en andere op blockchain gebaseerde digitale financiële technologieën hebben een populair cultuurmoment. Verschillende cryptocurrency-bedrijven hebben advertenties uitgezonden tijdens de Super Bowl. De arena in Los Angeles die werd gebruikt door de NBA Lakers en Clippers, voorheen Staples Center, werd omgedoopt tot Crypto.com Arena in een deal van 700 miljoen dollar voor naamgevingsrechten. Een parade van beroemdheden heeft investeringen in digitale financiële producten gepromoot. Verschillende, waaronder Kim Kardashian en Floyd Mayweather Jr., worden aangeklaagd wegens het naar verluidt duwen van volgers tot crypto-zwendel. Elon Musk, CEO van Tesla, demonstreerde de instabiliteit van cryptomarkten met verschillende marktbewegende Twitter-berichten. Een op de zes Amerikanen zegt te hebben geïnvesteerd in, verhandeld of gebruikt cryptocurrencies, en 43% van de mannen tussen 18 en 29 heeft dit gedaan.

visa crypto cards

Ook onmogelijk om te negeren is de zweepslagvolatiliteit van de sector: de cryptomarkt piekte op $ 3 biljoen in november 2021 en stortte drie maanden later tot ongeveer de helft daarvan. Federale agentschappen die de sector jarenlang grotendeels over het hoofd zagen als een abnormale nieuwigheid, beginnen te erkennen dat, hoewel het nut van cryptocurrencies als valuta, investering of opslag van waarde zeer discutabel blijft, het gebruik en misbruik van digitale activa reële gevolgen kan hebben. In 2020 heeft wetshandhavers $ 3,5 miljard aan criminele crypto-activa in beslag genomen, terwijl economen sommige soorten cryptocurrencies beschouwen als potentieel een bedreiging voor de nationale financiële stabiliteit.

Sceptische experts hebben zich uitgesproken in talloze verkooppunten over het hele politieke spectrum, van de opiniepagina’s van de Wall Street Journal (waar een paar economen van John Hopkins University onlangs beweerden: “Het te gelde maken van crypto zou gelijk staan ​​aan het legaliseren van valse valuta”) tot de linkse publicatie Jacobin (“Cryptogeld is een gigantisch Ponzi-schema”). Bovendien doen de ongelooflijke vraag naar hulpbronnen van cryptocurrency “mining” – die enorme rekenkracht vereist om ultracomplexe wiskundige problemen op te lossen – aanleiding geven tot ernstige bezorgdheid over de vervuiling. Een recent onderzoek van Cambridge University schat dat cryptocurrency-mining evenveel energie verbruikt als de hele natie Argentinië. Door energie-intensieve mijnbouwactiviteiten worden kolengestookte elektriciteitscentrales in brand gestoken, wat ernstige reële risico’s voor lucht en water met zich meebrengt en de inspanningen om de klimaatverandering te matigen te vertragen.

crypto serieuze belegging

crypto lobbyisten

 

Terwijl voorstanders vaak de voordelen van de gedecentraliseerde blockchain-boekhoudmethoden van cryptocurrency aanprijzen – en wijzen op de populariteit van de technologie onder niet-blanke Amerikanen en Amerikanen met een lager inkomen – blijft het crypto-eigendom extreem geconcentreerd, waarbij 0,01% van alle crypto-houders 27% van alle crypto-rijkdom beheersen.

Crypto reputatie

Crypto-evangelisten hebben de reputatie het potentieel van de technologie voor “innovatie” in hyperbolische termen te vieren. Het rapport van een financieel analist dat speculeert dat “blockchain-technologie en de crypto-economie de grootste innovatie van ons leven zouden kunnen zijn”, is typerend. Desalniettemin probeert de crypto-industrie te krijgen wat ze wil in Washington, D.C., op de ouderwetse manier: door agressief echt geld uit te geven aan lobbyen en bijdragen aan politieke campagnes.

 

Table 1: Crypto-lobbyist en uitgavenoverzichten, 2018-2021

Jaar CRYPTO Uitgaven CRYPTO LOBBYISTS
2018 $2,230,000 47
2019 $2,525,000 53
2020 $2,809,000 56
2021 $9,025,663 157

Source: Public Citizen analysis of federal Lobbying Disclosure database

 

Table 2: Tally of crypto ally lobbyists

Jaar CRYPTO LOBBYISTS
2018 68
2019 122
2020 139
2021 163

Source: Public Citizen analysis of federal Lobbying Disclosure database

 

Table 3: Op crypto gerichte bedrijven en groepen die het meest hebben gelobbyd in 2021

CRYPTO-BEDRIJVEN LOBBY UITGAVEN Totaal aantal
Coinbase, Inc. $1,525,000 26
Ripple Labs, Inc. $1,120,000 14
Blockchain Association $900,000 9
Stellar Development Foundation $590,000 5
Chamber of Digital Commerce $426,663 10
Coin Center $340,000 5
Coinflip $330,000 4
Atlas Power Holdings, LLC $320,000 10
Bitcoin Association $320,000 3
Digital Currency Group $290,000 8

Source: Public Citizen analysis of federal Lobbying Disclosure database

 

Conclusie  Crypto Lobbyist

Ondanks de recente duik in cryptocurrency-waarden, is de lobby van cryptocurrency nog maar net begonnen. Wetgevers bereiden zich voor om cryptocurrency-wetgeving in te voeren, en voorstanders van cryptocurrency bereiden zich voor om crypto-enthousiaste kandidaten te steunen.

Net als de megabanken, technologiebedrijven, fossiele brandstofbedrijven en andere industrieën, steekt de cryptosector miljoenen en miljoenen dollars in het dwingen van wetgevers om hun particuliere zakelijke belangen boven het publieke belang te stellen. In Washington, D.C., waar geld luid spreekt, is de digitale valutalobby vastbesloten om inspraak te hebben. In het licht van deze lobby moeten zelfs de meest cryptovriendelijke wetgevers even stilstaan om zich af te vragen of wat goed is voor deze vluchtige sector ook het beste is voor hun kiezers.

Schuiven naar boven