bitcoin mining

90% van de totale Bitcoin tokens zijn gemined

Hoewel het op zondag kort boven $ 50.000 uitkwam, trok de prijs van bitcoin zich aan het begin van de week terug.

Volgens coin specialisten wordt de grootste cryptocurrency volgens marktwaarde op maandagmiddag rond de $ 47.358 verhandeld. Andere topcryptocurrencies zijn ook down, waaronder ether, de op een na grootste cryptocurrency. Ether handelt momenteel op ongeveer $ 3.813.

Naast prijsbewegingen zijn hier vijf belangrijke dingen die vorige week in de cryptocurrency-space zijn gebeurd.

bitcoin mining

Crypto-executives getuigden voor het congres

Op woensdag getuigden leidinggevenden van de crypto-industrie voor de House Financial Services Committee.

De hoorzitting werd bijeengeroepen door commissieleider Rep. Maxine Waters, D-Calif., in een poging om crypto-activa beter te begrijpen en mogelijke regelgeving te bespreken.

“Vanwege hun ontluikende ontwikkelingsfase en unieke onderliggende technologie, worden digitale activa verhandeld op markten die fundamenteel verschillen van traditionele financiële markten”, zei Alesia Haas, Chief Financial Officer van Coinbase, in haar getuigenis. “Als gevolg hiervan zijn bestaande regelgevingsregimes vaak niet geschikt voor deze nieuwe technologie.”

De discussie was over het algemeen positief, in plaats van controversieel, zei Jeremy Allaire, chief executive officer van Circle, de uitgever van de stablecoin USDC, na de hoorzitting.

Arrow Glacier-upgrade naar Ethereum is live gegaan

Ontwikkelaars hebben donderdag Arrow Glacier geactiveerd, een upgrade naar het Ethereum-netwerk.

De upgrade duwde de zogenaamde “moeilijkheidsbom”, die de mijnbouw op Ethereum zou kunnen vertragen of bevriezen, terug tot juni 2022. Tegen die tijd hopen ontwikkelaars Ethereum te hebben overgezet van een proof-of-work-model voor mijnbouw naar een proof-of-stake-model.

Ontwikkelaars zijn van plan om de “bom” te introduceren om de overgang naar proof-of-stake te motiveren, omdat het proof-of-work mining aanzienlijk moeilijker zal worden.

Het uitstellen van de “bom” gaf ontwikkelaars meer tijd om vóór de dienst aan Ethereum 2.0 of Eth2 te werken.

ConstitutionDAO stopte in november, maar het token heeft zojuist een recordhoogte bereikt

De ConstitutionDAO kondigde in november aan dat het zou sluiten nadat het werd overboden voor een zeldzaam exemplaar van de Amerikaanse grondwet tijdens een Sotheby’s-veiling. Maar het token van de DAO, PEOPLE genaamd, blijft stijgen.

PEOPLE bereikte zondag een recordhoogte van 17 cent, volgens Coin Gecko. Het is de afgelopen zeven dagen met meer dan 152% gestegen.

bitcoin millionaire

90% van de totale bitcoin-voorraad is gemined

Volgens gegevens van Blockchain.com is sinds maandagochtend 90% van de totale bitcoin-voorraad van 21 miljoen gemined.

De rest wordt naar verwachting pas in februari 2140 gemined. Tot die tijd kunnen miners bitcoins blijven verdienen.

Bitcoin werkt op een proof-of-work-model, wat betekent dat miners moeten concurreren om complexe wiskundige problemen op te lossen om transacties te valideren. Het is geen eenvoudig proces – het bereiken van de mijlpaal van 90% duurde 12 jaar.

Schuiven naar boven