hegde fondsen verleden

20% in 2018 was crypto fonds

20% van de opgerichte hedge fondsen in 2018 waren crypto fondsen

90 cryptocurrency hedge funds gelanceerd in de eerste drie kwartalen van 2018, op schema voor 120 voor het fiscale jaar, volgens Crypto Fund Research. De recordratio van nieuwe lanceringen van crypto-hedgefondsen tart het traditionele denken dat hedgefondsen de neiging hebben om het vaakst te lanceren in bull markets. Toonaangevende cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum, zijn met 50% of meer gedaald in YTD 2018.

In totaal zullen naar verwachting ongeveer 600 hedgefondsen, waaronder zowel traditionele als crypto-fondsen, in 2018 worden gelanceerd, volgens Hedge Fund Research. 120, of 20%, hiervan zullen crypto hedge funds zijn. Crypto-hedgefondsen beleggen grotendeels of uitsluitend in cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple. Sommigen investeren en verhandelen ook in eerste-muntaanbiedingen (ICO’s). In 2017 waren crypto-hedgefondsen goed voor 16% van de nieuwe lanceringen van hedgefondsen, tegen minder dan 3% in 2016.

hegde fondsen verleden

Bron: CryptoFundResearch

Crypto-fondsen sinds 2017 gestegen

Het aantal crypto-hedgefondsen is sinds begin 2017 explosief gestegen. Tweederde van alle momenteel operationele crypto-fondsen is in de laatste zeven kwartalen geïntroduceerd, tot en met Q3 2018.

Hoewel crypto hedge funds nu een van de snelst groeiende hedgefondsstrategieën zijn, vormen crypto-fondsen nog steeds een klein percentage van de totale industrie, zowel in termen van ruwe cijfers als van assets under management. Volgens Crypto Fund Research zijn er momenteel 303 crypto-hedgefondsen. Crypto-gerichte hedgefondsen omvatten slechts 3% van de meer dan 9.000 hedgefondsen die momenteel in bedrijf zijn. Crypto-hedgefondsactiva, met minder dan $ 4 miljard, zijn ook nog vrij mager. De wereldwijde hedge fund-industrie beheert in vergelijking meer dan $ 3 biljoen.

Bredere klasse van de crypto-fondsen

Crypto-hedgefondsen vormen iets minder dan de helft van de bredere klasse van crypto-fondsen, waaronder niet alleen crypto hedge funds, maar crypto venture capital en crypto private equity-fondsen. Er zijn momenteel 622 crypto-fondsen van alle soorten.

Hoewel ongeveer de helft van de crypto hedgefondsen die dit jaar worden gelanceerd in de VS zijn gevestigd, is de opkomst van het crypto-fonds een wereldwijd fenomeen. Australië, China, Malta, Zwitserland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk hebben allemaal meerdere crypto hedge fund-lanceringen gezien in 2018.

“In het midden van 2018’s daling in traditionele hedge fund-lanceringen, crypto hedgefondsen zijn een opmerkelijke aberratie. De cryptocurrency-prijzen bevinden zich het grootste deel van het jaar in een bearmarkt en de regelgevingsonzekerheid blijft in een groot deel van de wereld bestaan ​​”, zegt Joshua Gnaizda, oprichter van Crypto Fund Research. “Toch hebben deze ogenschijnlijk ongunstige marktomstandigheden de beheerders er niet van weerhouden om nieuwe crypto-hedgefondsen in een recordtempo te lanceren. Hoewel we niet geloven dat het tempo van nieuwe lanceringen op de langere termijn houdbaar is, zijn er momenteel weinig tekenen van een aanzienlijke vertraging. “

Schuiven naar boven