Veel gestelde vragen

Navigeer snel naar:
Begrippen

Zit jouw vraag er niet tussen? Ga naar de begrippenlijst.

begrippenlijst crypto fondsen

Algemeen

Waarom is de website opgezet?

De website Crypto Fondsen Vergelijken is opgezet om investeerders in crypto currencie fondsen een zo goed mogelijk beeld te geven van deze fondsen. In de afgelopen jaren hebben wij veel scams gezien, veel nep fondsen en veel websites waarbij je geld heen stuurt en nooit weer terug krijgt. Vandaar deze website.

Wat heeft Blockchain & Crypto voor nut in de maatschappij?

Met de techniek van Blockchain kunnen er hele grote problemen opgelost worden. Zo kunnen de banken uitgeschakeld worden voor een gedeelte en hebben mensen hun eigen geld in handen in een eigen wallet. Om een Blockchain te laten draaien zijn er tokens nodig, waarop de transacties op worden uitgevoerd. Daar komen dus de Crypto Currency kijken.

Cryptocurrencies

Welke cryptocurrencies zijn er allemaal?

De fondsen die vergelijken hebben vele verschillende soorten cryptocurrencies. Veel fondsen hebben wel vaak crypto coins van de top 100 coins van Coinmarketcap.

Hoeveel cryptocurrencies zijn er totaal?

Cryptocurrencies

Totaal zijn er meer dan 2000 cryptocurrencies. Al deze crypto coins zijn vermeld op coinmarketcap.com. Op dit moment is Bitcoin de aller grootste en daarna Ethereum en Ripple. Al deze crypotocurrencies zijn veel geld waar en veel mensen geven hier veel geld aan uit. De marketcap kan de komende jaren nog wel veel harder groeien dan verwacht.

Vergelijkingen

Zijn jullie vergelijkingen te vertrouwen?

Ja, wij vergelijken met een professioneel team en vergelijken op verschillende elementen van het fonds. Deze elementen zijn terug te vinden in de tabel bij het vergelijken. Zo kun je zelf zien welke vergelijkingen we maken.

Fondsen

Vergelijken jullie alle fondsen?

Ja, wij vergelijken alle Nederlandse crypto fondsen die er zijn. Mocht er één zijn die er nog niet tussen staat? Laat het ons weten, dan zetten wij deze er tussen.

Kan ik zelf een fonds toevoegen?

Nee, maar als u ons laat weten welk fonds u wilt toevoegen, dan zorgen wij daar voor.

Kan ik elk fonds vertrouwen die op jullie website staat?

Ja, wij vergelijken ook alleen fondsen die geregistreerd staan bij de AFM, Autoriteit Financiele Markten. Dus u mag er van uit gaan dat al de partijen die wij vergelijken te vertrouwen zijn.

Belasting

Moet er als particulier belasting betaald worden over de Crypto waarde?

Als het een particuliere belegging is, dan moet deze crypto waarde opgenomen worden in Box 3. Dit moet dus worden aangegeven bij de Belastingdienst.

Moet er als onderneming belasting betaald worden over de Crypto waarde?

Als het geld vanuit een onderneming wordt geinvesteerd is het verstandig om een boekhouder of financieel adviseur in te schakelen. Omdat dit vaak per onderneming verschilt, hoeveel belasting over de crypto waarde moet worden betaald.