Crypto Scam Websites
Wat is Crypto Scam?
Crypto scam is een website die valse informatie over cryptocurrencies gebruikt om mensen te misleiden en hun geld te stelen. De website gebruikt bepaalde technieken zoals phishing en malware om mensen te overtuigen dat ze betalen voor een dienst die ze niet hebben besteld. Ze kunnen ook hun persoonlijke gegevens stelen, zoals hun bankrekeningnummer, om frauduleuze transacties uit te voeren.
Hoe werkt Crypto Scam?
Crypto scam werkt door mensen te verleiden met valse informatie. De website maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om mensen te lokken met aantrekkelijke aanbiedingen over cryptocurrencies. De website biedt bijvoorbeeld een aanbieding aan om een cryptocurrency te kopen met een lagere prijs dan normaal. De website zal ook proberen mensen te verleiden met een bonus of een gratis dienst.Hoe identificeer je Crypto Scam?
Er zijn een aantal manieren om te bepalen of een website een scam is of niet. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je alleen transacties doet met betrouwbare websites die een geldige licentie hebben. Je moet ook altijd de voorwaarden en bepalingen lezen voor je een transactie doet. Daarnaast moet je ook letten op de contactgegevens van de website, zoals een telefoonnummer of een e-mailadres. Als deze informatie niet duidelijk is, is het waarschijnlijk een scam.Hoe voorkom je Crypto Scam?
Het beste wat je kunt doen om je te beschermen tegen crypto scam is door gedegen onderzoek te doen. Lees altijd de voorwaarden en bepalingen van de website voordat je een transactie doet. Controleer ook de contactgegevens van de website. Als je twijfelt, moet je contact opnemen met de klantenservice om meer informatie te verkrijgen. Uiteindelijk moet je ook altijd je portemonnee vergrendelen met een sterk wachtwoord voor extra veiligheid.Lijst crypto scam website
Hierbij een lijst met crypto scam websites, staat de website er tussen waar jij hebt geinvesteerd? Stop dan met geld overmaken en kom in contact met ons. Hopelijk kunnen wij je verder helpen.
De lijst met Crypto Scam Websites:
- Orbit GTM
- ImToken .im
- Metamasuk .io
- 24xforex
- sz51ly .com
- rneta-rnask .com
- imtokenhot .com
- facai .im
- token-lon .pro
- timtuc .com
- jaxx liberty
- Bithumb Mobi
Weten of jouw investering op een bepaalde website een scam is? Vul je gegevens in en wij bellen je terug.
Lukt dat?
Geld terug na een crypto scam, kan dat?
Hoe kun je geld terug krijgen van een scam website?
Als je bent opgelicht door een scam website, is het belangrijk om actie te ondernemen om je geld terug te krijgen. Het eerste wat je moet doen is contact opnemen met de website en een klacht indienen. Als de website niet reageert of je geld niet terugbetaalt, is het mogelijk om je klacht indienen bij een consumentenorganisatie of een advocaat.
Kan je geld terug krijgen van een scam website?
Het antwoord is ja, maar het hangt af van de situatie. In sommige gevallen kun je je geld terugkrijgen door een klacht in te dienen bij de betreffende organisatie of website. In andere gevallen, zoals wanneer je geld is overgemaakt naar een buitenlandse website, zal het moeilijker zijn om je geld terug te krijgen. In dat geval is het aanbevolen om contact op te nemen met de bank om te zien of zij iets kunnen doen. Als je geld is overgemaakt naar een bedrijf dat niet meer in bedrijf is, zal het moeilijk zijn om je geld terug te krijgen. In dat geval is het verstandig om contact op te nemen met een advocaat om te zien of je recht hebt.
Lukt dat?
Nog meer tips om een crypto scam te voorkomen
- Beantwoord nooit berichten die u niet hebt geïnitieerd. Wij adviseren: “De beste strategie is om niet te reageren op iemand die u belt vanuit uw cryptomakelaardij of een financiële instelling.” Zoek het belangrijkste contactnummer van de organisatie en bel ze zonder de hulp van iemand anders.
- Voordat u klikt, moet u ervoor zorgen dat u het hebt aangevinkt. Vermijd het downloaden van bestanden of het klikken op links van onbekende afzenders.
- Scheid uw geld. Maak niet de fout om uw cryptocurrency brokerage-account permanent te koppelen aan uw gewone bankrekening.
- Houd het nu even vast. Wij adviseren om, zodra er verdacht gedrag met betrekking tot de rekening van een klant wordt geconstateerd, alle toekomstige transacties onmiddellijk te bevriezen op grond van mogelijke fraude.
- Kies een betrouwbare dienstverlener. Als het gaat om uw persoonlijke gegevens en cryptocurrency, adviseren wij om met een vertrouwde portemonnee-aanbieder te gaan. Hij stelt voor om Exodus en MetaMask te gebruiken als betrouwbare hot wallets en Ledger, Trezor of Bitbox als betrouwbare cold wallets.
- Controleer op het beveiligde protocol HTTPS. HTTPS – in tegenstelling tot alleen HTTP – in een crypto-uitwisseling of portemonnee-URL impliceert dat de site beveiligd en gecodeerd verkeer heeft.
Kennis van zaken met de autoriteit
Er is een autoriteit, de AFM die alles in de gaten houdt, zoals de risico’s van het beleggen in een crypto asset. Deze commissie moet er voor zorgen dat het risico van de belegger zo laag mogelijk kan zijn.
Door deze wetgeving vanuit de AFM, de autoriteit, is het publiek minder vatbaar voor de gevaren van de crypto asset. Indien de belegger wel in de problemen komt, dan moeten de assets zo weinig mogelijk verhandeld worden. Crypto assets blijven natuurlijk een gevaar, wij als Crypto specialisten willen ook graag de autoriteit zijn en moeten dat ook zijn, om te zorgen dat aanbieders niet te graai gaan met het geld van de investeerder.