Alle Crypto Hypes

Wat is een crypto hype?

Een crypto hype is een situatie waarbij er veel belangstelling is voor en investeringen in cryptocurrencies, meestal gedreven door speculatie en media-aandacht. Dit kan leiden tot snelle stijgingen in de waarde van deze assets, maar ook tot snelle dalingen. Het is belangrijk om te onthouden dat cryptocurrencies nog steeds een hoog risico bevatten en dat het belangrijk is om grondig onderzoek te doen voordat je investeert.

De crypto hype van 2024

Crypto hype volgend jaar

ai crypto hype

Wat zal de crypto hype van 2024 zijn? 

Wij weten het nog niet, 2024 komt er aan, maar wij weten nog niet wat de crypto hype van 2024 zal zijn. 

De crypto hype van 2023

AI Crypto Hype?

ai crypto hype

Update: 30 september 2023:

De crypto hype van 2023 is dan toch wel RWA, oftewel Real World Assets. Deze cryptocurrency zijn erg opkomend en kunnen in financiële markten zich begeven. 

Meer lezen, lees de blog

 

Update: 7 mei 2023:

Is AI de crypto hype in 2023?

In 2023 is er nog niet een hype gaande. Wij verwachten, dat AI met ChatGPT een snelle wending zal geven in het maken/schrijven van bepaalde scripts voor developers in crypto en blockchain wereld. Met ChatGPT kan je snel code schrijven voor een blockchain opstarten en zo deze ook onderhouden. Het opzetten van een ICO of het verhandelen van bepaalde tokens op een bepaalde manier al eenvoudiger worden. Daarnaast krijgt een DEX ook steeds meer de voorkeur voor een CEX, aangezien er nogal wat exchanges gehackt zijn afgelopen jaren. Met de regelgeving zal een DEX ook meer in trek zijn. De AI Crypto Hype zal komende maanden laten zien wat het kan. 

Update 7 mei: Lente 2023: De crypto hype van 2023 is waarschijnlijk de Meme crypto coins. Coins als Pepe, Mrs Pepe, Sponge en andere gekke meme tokens zullen stijgen en dalen deze weken. 

De crypto hype van 2022

GameFi crypto hype

In 2022 is GameFi meer onder de aandacht gekomen. De “gamefi” hype verwijst naar de groeiende trend van het gebruik van blockchain-technologie en cryptocurrencies in de gaming-industrie. Dit omvat het gebruik van cryptocurrencies als betaalmiddelen binnen games, het opbouwen van virtuele economieën en het verhandelen van virtuele assets. Veel games introduceerden ook NFT’s (non-fungible tokens) voor unieke virtuele items, waardoor spelers eigendomsrechten konden verkrijgen en deze items konden verhandelen op marktplaatsen. De gamefi hype trok de aandacht van beleggers en gamers en leidde tot een toenemende populariteit van de combinatie van gaming en blockchain-technologie. Veel bedrijven begonnen op deze trend in te springen en nieuwe producten en diensten aan te bieden. Echter, zoals bij veel nieuwe technologieën, zijn er ook zorgen over de veiligheid en stabiliteit van virtuele economieën en verhandeling van virtuele assets.

gamefi crypto hype

De crypto hype van 2021

NFT crypto hype

nft crypto hype

In 2021 was er een enorme toename in de populariteit van Non-Fungible Tokens (NFTs), unieke digitale activa die kunnen worden gebruikt om digitale kunst, muziek, videos en andere inhoud te verifiëren en te verkopen. Veel bekende artiesten, muzikanten en influencers begonnen NFTs te gebruiken om hun werk te verkopen en veel verkochten voor ongelooflijk hoge prijzen. Het gebruik van NFTs werd beschouwd als een revolutie in de wereld van digitale eigendomsrechten en creatieve inhoud. Veel investeerders begonnen in NFTs te beleggen, hopend op een stijging van de waarde. Hoewel de hype rond NFTs in 2021 hoog was, zijn er ook zorgen over de duurzaamheid en het milieueffect van de enorme hoeveelheid digitale activa en de toenemende eis naar energie voor het blockchain-netwerk waarop ze zijn gebaseerd.

De crypto hype van 2020

DeFi crypto hype

In 2020 was er een toenemende interesse in decentralized finance (DeFi), een beweging die financiële diensten en producten op blockchain-technologie aanbiedt. Dit omvatte producten zoals peer-to-peer lenen en uitlenen, beleggen, verzekeringen en betalingen. Veel mensen zagen DeFi als een nieuwe en meer inclusieve manier om aan financieel beheer te doen, buiten traditionele financiële instellingen. DeFi werd aangedreven door de groei van cryptocurrencies en blockchain-technologie en veel mensen begonnen in DeFi-producten te beleggen, in de verwachting van hoge rendementen. Echter, DeFi was nog steeds een nieuw en onontgonnen gebied en veel mensen waren onvoldoende op de hoogte van de risico’s. Sommige DeFi-producten werden betrokken bij hackincidenten en fraude, wat tot verliezen leidde voor investeerders. Desondanks bleef de interesse in DeFi groeien en evolueren, met veel bedrijven die nieuwe en innovatieve producten en diensten aanboden.

defi crypto hype

De crypto hype van 2019

Staking crypto hype

Staking crypto hype

In 2019 was er een toenemende interesse in staking, een manier om in cryptocurrencies te beleggen door ze vast te houden op een gedecentraliseerde blockchain-node. Door dit te doen, kunnen investeerders nieuwe tokens verdienen als beloning voor het bijdragen aan de beveiliging en validatie van het netwerk. Veel mensen begonnen te staken in verschillende cryptocurrencies, aangetrokken door de mogelijkheid om passieve inkomsten te genereren. Sommigen beschouwden staking als een veiliger en stabieler alternatief voor het handelen in cryptocurrencies. Echter, staking is afhankelijk van het succes en de stabiliteit van het specifieke cryptocurrency-netwerk waarin wordt gestaakt en vereist ook enige technische kennis.

De crypto hype van 2018

Bubbel crypto hype

In 2018 was er een enorme hype rond cryptocurrencies, waarbij veel mensen beleggen in digitale valuta’s zoals Bitcoin, Ethereum en andere altcoins. De waarden van veel cryptocurrencies stegen snel en veel investeerders hopten op de hype, in de verwachting dat ze snel rijk zouden worden. Echter, de markt was erg volatiel en veel beleggers verloren veel geld toen de waarden plotseling daalden. Dit werd beschouwd als een “bubble” en veel mensen verloren vertrouwen in de cryptocurrency-markt. Veel crypto-bedrijven gingen failliet en veel investeerders verloren hun geld. Dit leidde tot een afname van de interesse in cryptocurrencies en meer regulering en bewaking door regeringen en financiële instanties.

bubble crypto hype

De crypto hype van 2017

ICO crypto hype

ico crypto hype

In 2017 was er een grote hype rond Initial Coin Offerings (ICOs), een nieuw type crowdfunding waarbij bedrijven virtuele tokens aanboden als investering. Veel bedrijven raakten betrokken bij ICOs, ongeacht hun ervaring of de haalbaarheid van hun product, en verzamelden miljarden dollars in een paar uur. Veel investeerders hoopten rijk te worden door in deze tokens te beleggen, maar velen verloren hun investering toen de crypto-markt in 2018 crashte en veel bedrijven faalden. Veel ICOs werden beschouwd als verdachte of frauduleuze activiteiten en de regelgeving werd aangescherpt om toekomstige misbruikte te voorkomen.

Schuiven naar boven