Wat betekent hodl?

wat betekent hodl

Hodl is bedacht door GameKyuubi die een typofout maakte in een post in 2013, hij schreef hier ‘I am Hodling’. Hij schreef in plaats van holding, Hodling. Vanaf dat moment is Hodl in het leven geroepen en staat het voor ‘Hold on for dear life’. Hodl betekent dus dat je jouw tokens vast houd in plaats van te verkopen.

Hodl en Crypto

In crypto wereld is Hodl een echte term geworden en eigenlijk wordt deze term ook alleen maar gebruikt. Deze term gaat niet in de aandelen wereld gebruikt worden. Hier wordt nog gewoon ‘hold’ gebruikt. Sinds 2013 is Hodl dus een echte crypto term. Veel mensen ‘hodlen’ de tokens, ook als het een bearmarket is. De mensen die de cryptocurrency vasthouden en niet verkopen, dus hodl, zij verwachten op lange termijn dat vaak de crypto omhoog zal gaan. Veel Bitcoin believers, zijn hodlers en zij houden de Bitcoin vast voor een hele lange tijd, misschien wel hun hele leven.

Nogmaals: Wat betekent HODL?

HODL is een term die vaak wordt gebruikt in de crypto wereld. Het staat voor “Hold On for Dear Life” en het betekent dat je je cryptocurrency vasthoudt, ongeacht de volatiliteit van de markt. Het idee is dat je niet in paniek moet raken en moet verkopen wanneer de prijs daalt, maar dat je in plaats daarvan je investering moet vasthouden in de hoop dat de waarde op de lange termijn zal stijgen.

wat betekent hodl

Veel gestelde vraag:

Wie heeft HODL bedacht?

De oorsprong van HODL gaat terug tot 2013, toen een Bitcoin-investeerder genaamd GameKyuubi een post plaatste op het Bitcoin Talk-forum met de titel “I AM HODLING”. In de post beschrijft hij zijn frustratie over de volatiliteit van de Bitcoin-prijs en hoe hij niet van plan is om zijn Bitcoins te verkopen, zelfs niet als de prijs daalt. Hij maakt een typfout in plaats van “HOLDING” schrijft hij “HODLING”, wat later werd geaccepteerd als de spelling van de term.

Waarom wordt HODL nog steeds gebruikt?

Sinds de oorspronkelijke post is HODL een populaire term geworden in de crypto wereld. Het wordt vaak gebruikt als een hashtag op sociale media, en er zijn zelfs HODL-memes gemaakt. De term is een symbool geworden van de vastberadenheid van crypto-investeerders om hun investeringen vast te houden, ondanks de volatiliteit van de markt. HODL heeft ook een filosofische betekenis gekregen, waarbij sommige investeerders het beschouwen als een manier om de controle over hun financiële toekomst te behouden in een wereld die wordt gedomineerd door traditionele financiële instellingen. Kortom, HODL is nog steeds populair omdat het een gevoel van gemeenschap en vastberadenheid onder crypto-investeerders bevordert.

Antwoordt op de vraag: wat betekent hodl?

Hopelijk heb je nu antwoordt op de vraag, wat betekent hodl? Heb je nog meer vragen over bepaalde termen? Neem dan een kijkje in onze begrippenlijst? Als je daarna nog vragen hebt? Neem contact met ons op!

Schuiven naar boven