Wat betekent hodl?

wat betekent hodl

Hodl is bedacht door GameKyuubi die een typofout maakte in een post in 2013, hij schreef hier ‘I am Hodling’. Hij schreef in plaats van holding, Hodling. Vanaf dat moment is Hodl in het leven geroepen en staat het voor ‘Hold on for dear life’. Hodl betekent dus dat je jouw tokens vast houd in plaats van te verkopen.

Hodl en Crypto

In crypto wereld is Hodl een echte term geworden en eigenlijk wordt deze term ook alleen maar gebruikt. Deze term gaat niet in de aandelen wereld gebruikt worden. Hier wordt nog gewoon ‘hold’ gebruikt. Sinds 2013 is Hodl dus een echte crypto term. Veel mensen ‘hodlen’ de tokens, ook als het een bearmarket is. De mensen die de cryptocurrency vasthouden en niet verkopen, dus hodl, zij verwachten op lange termijn dat vaak de crypto omhoog zal gaan. Veel Bitcoin believers, zijn hodlers en zij houden de Bitcoin vast voor een hele lange tijd, misschien wel hun hele leven.

 

Antwoordt op de vraag: wat betekent hodl?

Hopelijk heb je nu antwoordt op de vraag, wat betekent hodl? Heb je nog meer vragen over bepaalde termen? Neem dan een kijkje in onze begrippenlijst? Als je daarna nog vragen hebt? Neem contact met ons op!

Schuiven naar boven